2010 boio.ro Awards

Mai sunt doar citeva ore din 2010 si a venit momentul pentru prima editie a boio.ro Awards. O colectie de gadget-uri, aplicatii si altele care ne-au impresionat in mod deosebit in anul care a trecut.

Best Mac Software

Alegerea celui mai bun Software pentru Mac a fost una deosebit de grea. Pe de o parte sunt utilitatile care ne ajuta in fiecare zi, pe de alta parte sunt prgramele vechi, care fac munca grea de computer. Noutatile anului sunt aplicatii care intra in categoria celor care fac mai usoara sincronizarea.

Castigatorul premiului pentru Best Mac Software 2010 pe boio.ro este NetNewsWire.

Best iPhone App

Oare aplicatiile native se pun la socoteala? Eu zic ca nu si asta pentru ca trebuie sa dam o sansa developerilor. Cea mai buna aplicatie de iPhone este aceea care face cel mai bine ceea ce promite. Stiu ca exista o gramada de jocuri si aplicatii complexe care aduc functionalitate buna si fac din iPhone un device de ne-lasat din mana.

Simplenote este boio.ro Best iPhone App in 2010. La asta a contribuit si faptul ca exista o gramada de aplicatii foarte folositoare de sincronizare a Simple Note pe Mac sau alte device-uri, cum ar fi Notational Velocity.

Best iPad App

iPad-ul se anunta ca un iPhone mai mare si aplicatiile pentru el nu pareau sa fie foarte diferite. Asta pina cind developerii au inteles ca un ecran mai mare ofera posibilitati noi pentru dezvoltare.

Daca jocurile pentru iPhone nu m-au tentat, am descoperit citeva pentru iPad care mi-au cam consumat timpul liber. A doua jumatate a anului a fost dedicata interfetelor inovatoare si aplicatii gen Twitter for iPad sau Reeder mi-au devenit apropiate mai repede decit credeam.

Cu toate acestea, nici jocurile nici aplicatiile care au interfete deosebite nu s-au ridicat la nivelul pretentiilor. Castigatoare a 2010 boio.ro Best iPad App este Instapaper.

Best commercial

Am avut citeva reclame bune in 2010, cu toate acestea cred ca premiul asta merita dedicat Campaniei deceniului – campania de reclame care s-a incheiat in 2010.

Vorbim despre Get a Mac.

Initial as fi vrut sa acord un premiu unui video viral, dar nu cred ca am avut parte de o campanie mai virala ca “Get a Mac”.

Best place to Visit

M-am plimbat ceva in 2010 si, printre altele, am ajuns in sfarsit in Las Vegas, Los Angeles si San Francisco. E greu sa alegi un loc, mai ales cind trebuie sa pui la socoteala vizite la Apple, Google sau Silicon Valley.

Pina la urma declar California ca fiind 2010 boio.ro Best Place to Visit. Si asta nu numai ca pe multe din produsele pe care le folosesc scrie “Designed by Apple in California”

Best Browser

Categoria asta este una deosebit de importanta. Viata pe net o petreci mai mult in browser, asa ca o aplicatie care sa iti ofere tot ceea ce ai nevoie este foarte importanta. Stiu, nu exista browserul perfect, vei zice. Well, 2010 a fost anul in care am facut marele pas la un nou Browser. Am asteptat cu nerabdare sa apara Firefox 4, dar Mozilla a intarziat cu release-urile.

In luna august am zis sa mai dau o sansa Chrome. Am fost dezamagit si m-am intors la Firefox in scurt timp. Si totusi, la citeva zile dupa review-ul meu pentru Chrome, Google a scos un update major pentru browser si, ca prin minune, a rezolvat mai toate problemele pe care eu le enuntam in review.

Google Chrome este 2010 boio.ro Best Browser si faptul ca Google il updateaza la 6 saptamani m-a convins sa il consider cel mai bun browser al anului.

2010 “Best of All” Award aka Marele Premiu

E greu sa alegi un device sau o aplicatie pentru un an intreg. Si totusi, unul dintre ele se detaseaza. Inventia anului si castigatorul Marelui premiu la 2010 boio.ro Awards este iPad.

boio.ro a avut, in premiera, despachetarea device-ului chiar in ziua lansarii lui in Statele Unite.

A urmat un review complet pentru iPad, primul de altfel pentru Romania la acea data.

Un premiu Special

Nu puteam sa uit cel mai important lucru al anului: Premiul special se acorda cititorilor boio.ro. Ei sunt cei care dau valoarea prin comentarii zilnice acestui blog si care ma tin mereu in priza.

Iti multumesc ca ai fost alaturi de boio.ro si ca revii aici pentru cele mai bine scrise articole tech de pe web-ul romanesc.

2011 va fi un an cu multe surprize pentru cititorii boio.ro. Si va incepe cu o ceva super-special inca din luna ianuarie ;) Pun pariu ca nu ghicesti despre ce e vorba…

Aceasta este prima editie a boio.ro Awards. Premiile vor fi acordate anual produselor care merita sa fie folosite si laudate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

16 Comments

  1. Era prea usor de ghicit ca articolul se va referi tot la produse Apple. :)Nu sunt fan Apple sau utilizator al produselor de la Apple insa iti citesc blogul pentru ca imi place cum scrii.

    Un an nou fericit!

  2. @Andrian: de ce nu incerci sa faci un top al tau si sa-l lasi aici? Poate ca vei da idei bune altor cititori.

    ps: Chrome nu e produs Apple. Iar Simplenote, Instapaper sau NetNewsWire nu sunt scrise de developerii Apple.

  3. La multi Ani,Adi!Oricum ne tii in suspans ce va aparea in luna ianuarie.Eu as zice ca va aparea Ipad2 dar nu sunt sigur.

  4. Vad ca Apple ocupa un loc important in topurile tale, sa inteleg ca vizita la Apple ti-a influentat perceptia asupra acestui brand. Nu zic ca nu are multe produse bune, plus campanii de promovare interesante si cu efect, dar nu mi se par chiar asa buni

  5. Salut am un iPod touch 4 si nu mai merge butoanele power si volumul. Treaba asta sa întâmplat cand ma jucam pe el am vrut sa ies si nu am mai putut.ce trebuie sa fac in continuare

  6. @Cantor George: Esti offtopic!
    Lasa intrebarile si toate detaliile problemei tale la pagina de Suport Tehnic pentru iPhone.
    Nu uita sa lasi acolo toate informatiile despre telefonul sau iPod-ul tau. Exista solutii diferite pentru modele de iPhone si firmware diferite.

    Pe scurt: ai incercat sa dai un hard reset? (tii apasate butoanele de home+power concomitent pentru 10 secunde)

  7. Am încercat, dar asa cum ziceam butoanele nu mi raspund inclusiv butonul Power.
    Exista si alta posibilitate ?
    Ma gândeam sa l resoftez, dar stiam ca si acolo trebuie sa ma folosesc de combinatia asta de butoane pentru al baga in Recovery Mode sau ceva de genul?

4 Trackbacks / Pingbacks

  1. Instapaper 3.0 Nu va fi un update platit | boio.ro
  2. Ce instalezi prima data pe un iPhone nou? | boio.ro
  3. iPad 2 – merita sau nu? | boio.ro
  4. Concurenta aduce profit: Apple vs Instapaper | boio.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*