Imi negociez telecomanda

Dincolo de interesele financiare si de alta natura, dincolo de monopolul si de pozitia de colos de neinvins pe care unii cred ca o au, povestea RCS – Discovery se reduce la un singura rezolvare

Asa cum HBO poate fi achizitionat de amatorii de filme de unul singur sau la un pachet cu alte canale de film pentru o suma modica, asa si Discovery poate sa ofere celor interesati un pachet.

Stiu persoane care sunt chiar deranjate de faptul ca Discovery nu mai este in grila RCS. Aceleasi persoane ar plati o suma infima, lunara pentru a beneficia de acele programe. In USA se cheama Pay-per-View – fie la film sau emisiune, fie la canal. Platesti si ai acces. Vreau acelasi lucru si aici.

Dar mai vreau ceva: as vrea ca sa pot cumpara fiecare canal pe care il urmaresc.

Nu am nevoie de niciun DigiSport, Digi 24, Etno, Manele, Acasa TV. Vreau ca factura mea sa fie calculata proportional cu acele canale TV pe care eu vreau sa le platesc. Vor fi citeva canale de stiri, vor fi citeva de muzica, citeva de filme si citeva de documentare.

Daca RCS este atit de deschis in privinta negocierilor cu Discovery si le cer acel pachet separat, vreau sa fie “negocieri” si intre mine si RCS. Vreau sa-mi ofere un tabel cu:

– postul X – 30 bani

– postul Z – 40 bani etc

si in felul asta sa platesc pentru ce vreau sa am. Stiu ca se poate din punct de vedere tehnic, asa ca astept o invitatie la masa negocierilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

12 Comments

 1. spui “cateva canale de stiri” dar digi24 nu. practic alegi laturile in detrimentul singurului program ce prezinta stiri si nu le fabrica sau manipuleaza in interes propriu.
  Se poate face chestia cu alegerea programelor dar doar cu plata unui abonament minim lunar. Ca poate unu vrea doar otv, plateste 1 leu pe luna, dar foloseste la fel reteaua si infrastructura ca altu ce doreste 120 de posturi.

 2. @Valentin: Gusturile nu se discuta. Din punctul meu de vedere, Digi 24 nu si-a dovedit inca acea calitate de care am nevoie atunci cind deschid TV-ul pe un canal de stiri: sa imi prezinte stirea momentului. O fac uneori, dar mi greu decit altii. Poate ca va ajunge la nivelul ala. Si cind ma refer la Digi 24, ma refer si la statiile lor locale. Pentru o statie locala a unui post de stiri m-as fi asteptat sa aiba intr-adevar toate stirile zilei, nu doar citeva jurnale pe zi si in rest un ecran static.

  Au si ei calitatile lor si imaginea este superior calitativa tuturor posturilor de stiri din RO. Dar pt mine asta nu e de ajuns. Nu te gandi ca din 6-7 posturi de stiri din RO voi lua totul mai putin Digi24. Aleg poate doar 3 din ele si imi sunt de ajuns.

  Ai dreptate in privinta abonamentului minim lunar. Cit costa o infrastructura/zi/abonat? Sa zicem 50 bani? OK. Platesc 15 lei si am dreptul sa-mi aleg canale in limita a 15 lei. Nu pot sa aleg mai putin, dar daca trec de 15 lei platesc in plus. E corect si asa.

 3. cred ca solutia pentru astfel de probleme sta in “desteptarea” site-urilor gen seenow sau similare, care cu usurinta ar putea implementa asa ceva. cat timp multi dintre noi am ajuns sa ne creeam pe tv liste cu favorite numai ca sa nu trecem prin toata lista de canale pe care oricum ori nu le vizionam niciodata ori nu le intelegem (vezi posturile in limbile minoritatilor) e clar ca o solutie pay-per-channel va fi adoptata de multi, dar sincer nu vad de la niciun operator de cablu din romania sa vina cu o asa initiativa, indiferent de numele lui.

 4. Adrian, mai ales dacă ai trăit în USA, știi că așa ceva nu se poate. Nu din punct de vedere tehnic, ci pentru că acești coloși au o rezistență la schimbare fantastică… E aceeași speță ca și în cazul industriei muzicale și apariția iTunes… Numai că de data aceasta Steve nu mai este, iar noi nu avem la indemînă o pîrghie în negociere, precum iPod-ul. Putem să ne supărăm, putem să schimbări operatorul, dar în final ajungem la aceeași realitate. E tristă, și nu mă incălzește cu nimic că așa se întîmplă și cu Comcast. Dar se întîmplă peste tot.

 5. Cît privește soluția de TV online, pe lîngă limitările intervenție ale infrastructurii tehnologice, trebuie să luăm în considerare aceeași prezenta ostilă a operatorului de cablu TV, care în 99,9% din cazuri este și furnizor de internet. Și așa cum RDS limitase accesul la Vplay , asa o poate face și la seenow sau mai știu eu ce platformă cît se poate de legitimă.

 6. Eu nu am nimic impotriva pachetelor de posturi (otv+taraf+…) – sa le lase in abonamentul de baza si pace. Pe mine ma enerveaza comunicatul lor in care spun ca 1% din abonati se uita la discovery si 100% platesc. Eu vreau discovery si vreau sa platesc pt un pachet care sa il includa – oare de ce e atat de complicat?

 7. Adrian, cred ca stii ca legea din Romania (CNA-ul) obliga transportatorii de semnal sa preia programele libere de transmisie din mustcarry. Asadar si sa vrea RDS-ul nu poate renunta la programe gen Otv, Taraf TV, etc

  si da, ar fi ideal ceea ce vrei tu: sa platim numai pentru ceea ce ne dorim (eu as alege maxim 10 posturi TV)

 8. Oricum in decodoarele HD la setari ai optiunea de Pay-per-View. Deci serviciul exista trebuie sa vezi ce canale sunt disponibile si sa platesti :).

  Si eu as fi de acord cu tine Adrian, sa platesc doar ce ma intereseaza si da nu am timp decat de vreo 10 canale restul sunt umplutura, abonamentul meu ar costa 5 lei.

 9. Eu cred ca abonatii RCS sunt fraierii RCS. Nu ai voie sa reziliezi contractul, dar ei isi permit sa te scuipe inapoi, taind din grila.

  O sa ii dau in judecata, am vb deja cu un avocat.

 10. Adrian, ursul e bine?! Ca ai plătit luna întreagă cu Discovery și apoi primești ciuciu, se pune? Corecta ideea cu pay per view, însă nu știu cat de smart de decodorul, ca doar nu e Cisco ;)

 11. Eu am rezolvat problema.
  M-am mutat la UPC.
  Eu am mai fugit acum cativa ani de rds la o retea de cartie, pe care mai tarziu au cumparat-o, si am ajus tot la ei.
  Sper sa nu cumpere si UPC-ul

2 Trackbacks / Pingbacks

 1. Plateste cablul TV pentru fiecare canal in parte | boio.ro
 2. Digi Mobil si ofertele prea bune ca sa fie adevarate | boio.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*