Notificari pe iOS

Marco Arment (developerul care a creat Instapaper) aduce un punct foarte valid in discutia cu iOS Notifications: ne tot plingem ca lasa de dorit, dar oare chiar avem nevoie de ele? Chiar iti trebuie o casuta, un pop-up, o fereastra noua care sa iti spuna ca te mai urmareste cineva pe Messenger, ca ai primit un Tweet nou, ca nu ai citit un mail si asa mai departe?

Chiar ai nevoie ca bara de sus sa fie plina de iconite si sa clipeasca sau sa miste toate in asteptarea unui raspuns, actiuni sau a unei apasari de buton de ignorare?

La ce folosesti acum Push Notifications si nu iti este de ajuns? Eu le am ON pentru Yahoo Messenger si Direct Messages pe Twitter. Dar si asa, cind vreau ca sa nu fiu batut la cap, inchid Yahoo Messenger de tot. Nici macar Mail nu are Push ON. Mi se pare ca imi consuma inutil bateria. Si atunci cind am nevoie sa verific mailurile, dar un refresh. Primesc multe emailuri, dar nu cu sutele pe ora si niciunul nu e atit de important si de urgent incit sa las Mail sa faca refresh automat pentru mine.

Marco, insa, le tine pe OFF. Si argumentul lui pare destul de simplu de inteles:

I’ve never received a push notification.

Really. It’s great. Every time that box comes up from a new app asking permission to send me push notifications, I’ve said no, because none of them have ever been important enough to interrupt me at any time of day.

My phone will only vibrate in my pocket if I receive a phone call, a text message, or a calendar alarm. That’s it. And since I receive a low volume of all three, I treat them all seriously. If I get a text message, there’s a very good chance that an Instapaper server needs attention, so I pay attention.

Tu ce Push Notifications ai pe ON?

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

12 Comments

 1. niciunu. consuma bateria degeaba. am rabdare sa dau la cateva zile refresh la update-urile din appstore, facebook si messenger le folosesc doar cand nu ajung acasa o zi-doua, mail la fel.

 2. Doar email. Oricum am citeva conturi si nu primesc atit de multe.
  Este absolut enervant sa primesti notificari de la orice rahat.
  Appstore isi face automat refresh pentru update-uri, nu ?
  Prin notificare inteleg acel pop-up enervant pentru orice rahat pe care o aplicatie doreste sa te informeze ca tocmai s-a terminat nus ce dracu si e cazul sa intri sa colectezi naiba stie ce.

 3. Game Center, Twitter, Wunderlist, Y! Messenger și Mail. Sistemul actual de notificare e super ok. L-am încercat și cel de la Peter Hajas dar mai mult mă încurca.

 4. Ce imi place mie…iOS are o gramada de lipsuri…si la toate astea se raspunde cu intrebarea: Chiar am nevoie de ele ?

  Chiar am nevoie de notifications ?
  Chiar am nevoie de flash ?
  Chiar am nevoie de background-uri animate ?
  Chiar am nevoie widgets ?
  Chiar am nevoie de personal hotspot cand adroid a venit cu optiunea asta de la primul nexus one si acum abia a aparut la 4.3 dar TB SA PLATESC 4 euro pentru un serviciu care il platesc deja (net pe telefon)?
  Chiar am nevoie de p0rn pe telefon ?

  De ce sa nu am optiunea de alege si sa le dezactivez eu daca mi se pare ca consuma prea mult din baterie ?

  De ce sa imi impuna tatuca Steve Jobs ce crede el ca e bun pentru mine ?

 5. Exista vreo cale prin care sa primesc notificare de fiecare data cand postezi un articol nou? Pe iPhone vreau sa le primesc, 4, iOS 4.2.1.

 6. deci am acelasi punct de vedere ca tine!
  am notifications On doar pt viber care nu functioneaza fara, insa pt restul apps este OFF (inclusiv mail, twitter si restu)

 7. Eu zic ca cel mai util ar fi sa ai un delivery report … Sa nu mai fii nevoit sa faci jailbreack… Sincer mi-se misca mult mai greu telefonul cu jailbreack…asa ca am renuntat…

 8. Notificarile ar trebui sa fie unobtrusive la fel ca pe Android si sa aiba un centralizator.

  Am 3 conturi de e-mail si da ar trebui sa am un sistem de notificare mult mai bun pe iOS.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*