Camera Video de buzunar

O gramada de lucruri se intimpla in jurul nostru si de cele mai multe ori iti pare rau le pierzi. Era o vreme cind umblam cu camera video mereu dupa mine. Era una suficient de desteapta ca sa faca si poze bune, asa ca impuscam doi iepuri de-odata. Dar ca sa cari o camera video cu baterii de schimb, casete, card de memorie si cabluri devine obositor.

Hotarirea a fost luata: camera video va ramane pentru evenimentele importante. Pentru chestii de zi cu zi am nevoie de o jucarie pe care sa o pot tine in buzunar si care sa-mi duca pina la computer filmuletzele. Marea problema incepe abia acum. Stiu sigur ce vreau: imagine HD, capacitate de cel putin o ora juma, posibilitatea de avea imaginile intr-un format usor editabile pe Mac si o baterie buna.

Solutii sunt. Flip sunt deja celebrii pentru Ultra HD si Mino HD. Creative, Sony si altii incearca sa-i urmeze.

Astazi insa ideea mea de a pune mina pe un Flip mi-a fost data peste cap de faptul ca urmatorul iTouch va avea si camera foto/video. Stiu ca am si pe iPhone-ul meu 2G camera si ca pot sa trag cu ea, dar sper la ceva mai potrivit anului 2010. iTouch-ul vine cu marele avantaj al unei conexiuni Wifi, probabil editare video, spatiu maaare (mult mai mult decit orice Flip sau Creative de pe piata). Stiu, imaginea nu va fi HD si asta e un punct mare in minus, dar restul jucariilor sunt cel putin tentante.

Nu sunt adeptul cumpararii ursului din padure. Nu vreau sa astept ceva, sperind ca va avea ceea ce deocamdata doar se zvoneste, dar parca de data asta e altfel.

Daca ar exista o metoda prin care camera Flip sa se conecteze la iPhone si sa pot incarca pe net filmele…

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

10 Comments

  1. @seb21y: e greu. Depinde ce ai nevoie sa faci cu ea. Eu am fost si inca sunt multumit de aparatele foto de la Olympus din seria Miu. Acum au aparut noile Tough. Sunt (si cele vechi erau ) waterproof, dustproof, shockproof, fac si filme si poze bune. Review-urile de pe net sunt favorabile jucariilor de la Canon sau Sony, dar eu am avut experiente neplacute cu ele.

  2. SAMSUNG SNX-F34 este cred una dintre cele mai ok camere VIDEO de acum. 16 Gb, bateria tine pana la 3 ore, cateva chestii interesante ca “face detection focus”, iar pentru pasionati are “time-lapse recording”. Si toate astea la un pret putin peste 200$, cred ca pana in 250. Daca va uitati pe google sigur gasiti.

    Nu e chiar mica pentru a fi tinuta in buzunar, insa e mai frumusica decat cele cu mini-dv, mai usoara si merge sa o porti dupa tine in buzunarul de la jacheta iarna/toamna/primavara..[nu prea e cazul in Florida].

  3. eu cred ca flip mino si flip ultra sunt cele mai reusite si intr-un fel ei sunt pionierii ,ceilalti s-au luat dupa ei…apropo de camera foto cred ca am gasit ceva .e sony cybershot dar are 12 mp foto si filmeaza 720p HD :)…cybershot t90

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*