Valutistii constanteni fenteaza legea

Sunt convins ca orasul Constanta nu e singurul cu probleme de genu asta, dar mi-au cazut azi ochii pe un panou al unei Case de Schimb valutar, care imi demonstreaza cit de mizerabili pot fi acesti indivizi.

Este vorba despre o casa de schimb de pe str. Stefan cel Mare – in apropiere de intersectia cu str. 1907. Baietzii au intotdeauna o casiera si un bodyguard, pentru ca scandalurile se tin lant. Pina mai ieri, ei aveau un curs afisat pentru Cec-uri si un altul, mult mai mic pentru dolari sau euro. Omul care nu citea cu atentie afisul pierdea sute de lei la fiecare euro.

Legea s-a schimbat saptamana asta, si casele de schimb nu mai au voie sa afiseze decit cursul leu – valuta si atit. Ghici ce au facut hotii? Panoul de mai jos era in curs de montare, azi cind am facut poza. Solutia mizerabila se bazeaza tot pe neatentia cumparatorului: Cursul pentru Euro este 3.422 la cumparare. Numai ca distanta dintre 3 si punctul de dinaintea lui 4 este atit de mare incit nici un om normal nu face legatura.

Si uite asa, pungasii de la casa de schimb a firmei Euro Finance vor face alte victime. Chiar in momentul in care eu faceam fotografia, ei jecmaneau un nou client. Astia ar trebui amendati si interzisi pe teritoriul Romania. Sa se invete minte sa nu mai fure oamenii.

Apropo, mizeriile Euro Finance se petrec cu aceeasi regularitate de ani buni de zile si in zone diferite ale orasului.

Eu as avea o metoda mai simpla de combatere a hotiilor lor: un afis mare inchiriat legal in zona, pe care sa scrie ca sunt Hoti. Sa vedem cit timp rezista pe piata.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

5 Comments

  1. Culmea ca nu li se duce vestea in tot orasul si oamenii inca mai fac tranzactii la aceasta casa de schimb valutar

  2. Dar si cand om avea euro ca moneda nationala o sa-i vedem reprofilati cu vanzari de gogosi in piata.

  3. Zilele trecute a fost la stiri un scandal in legatura cu asa ceva, dar in Bucuresti. Se pare ca alte case din alte orase le-au luat doar exemplul si au invatat de la tv cum pot sa insele si sa fure clientii. Partea proasta e ca momentan nu ai ce face.. cursul e afisat, banii au fost luati si a ramas pagubit.

  4. Astia trebuiesc tinuti la racoare sa se invete minte .Cel mai bine este sa schimbi la banca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*