2011 boio.ro Awards

Iata ca a mai trecut un an si imi fac datoria de a mentiona jucariile software sau hardware care merita.

Fata de 2010 boio.ro Awards au aparut citeva schimbati deosebit de interesante. Nu as fi crezut in urma cu 365 zile ca aplicatii care atunci erau in top vor disparea pur si simplu din peisaj.

Best Mac Software

Daca anul trecut alegeam cu greu o singura aplicatie care sa-mi fie pe plac (pentru ca sunt foarte multe deosebit de bune), anul asta alegerea a fost si mai dificila. NetNewsWire a disparut complet din peisaj si a fost inlocuit de Reeder for Mac. Paradoxal, aceasta nu este aplicatia pe care o folosesc cel mai mult pe Mac. Pe prima pozitie este Mail.app. Tot din 2011 am uitat complet de Firefox in favoarea Chrome si am inceput sa folosesc din ce in ce mai mult TextEdit, TextExpander, Twitter for Mac sau Dropbox.

Asadar, dupa indelungi analize declar Reeder for Mac – Best Mac Software la 2011 boio.ro Awards.

Reeder este aplicatia care mi-a revolutionat (dupa 3 ani) felul in care citesc Feed-urile RSS – un lucru foarte important pentru mine. Developerul a facut pasi importanti atit in design, cit si in functionalitate.

Best iPhone App

Unele lucruri nu se schimba niciodata? Asta credeam si despre NetNewsWire in 2010. Ei bine, la capitolul iPhone Apps un lucru ramane sigur: Simplenote ia premiul 1 cu coronita si in acest an.

Mentiuni onorabile sunt Reeder pentru iPhone sau AirSharing, dar Simplenote este singura aplicatie pe care o deschid de mai multe ori pe zi si care si-a gasit un loc permanent in Dock-ul iPhone-ului meu. Notele imi sunt sincronizate intre Mac si iOS (iPad sau iPhone) si am o gramada de informatii usor de gasit si sortat.

Astept cu nerabdare update-ul major pe care developerul Simplenote il promite. Cu toate ca are ocazionale Crash-uri sau bug-uri, Simplenote este best iPhone App in 2011.

Best iPad App

Folosesc Simplenote si pe iPad, asa cum spuneam, dar altele sunt prioritatile aici. iPad este bun pentru filme si citit, asa ca raman la vechea mea dragoste – Instapaper. Aplicatia si-a schimbat radical interfata in ultimele luni, dar functionalitatea ei ramane la fel de importanta. Mi-as dori sa o folosesc mai des, dar de cind am inceput munca in Romania contul meu de Instapaper e din ce in ce mai plin.

Nici iBooks sau GoodReader nu sunt de lepadat, dar Instapaper este 2011 boio.ro best iPad App.

Best Commercial

Mi-au atras atentia multe reclame anul acesta. Apple a avut citeva bune, la fel si Google (pentru Chrome sau unul dintre telefoanele Galaxy smtg, smtg). Si totusi castigatorul categoriei este un clip facut pentru Cosmote Romania – Fluturele.

Best Browser

Aici cred ca e mai simplu sa zic Idem 2010. A mai trecut un an in care Safari a inovat putin, iar Firefox ne-a aratat cit de mult poate sa decada un browser atunci cind este condus de oameni fara o strategie clara.

Chrome ramane si in 2011 Best Browser pe boio.ro.

2011 “Best of All”

Aici a fost decizia cel mai greu de luat. In 2010 Marele premiu mergea la o jucarie Hardware – iPad. Acum cred ca este momentul sa ne uitam si la Software.

Din punctul meu de vedere, aplicatia care mi-a schimbat felul in care lucrez pe OS X si care m-a facut mult mai productiv merita toata aprecierea.

Alfred ia Premiul cel mare la 2011 boio.ro Awards.

Iti recomand sa folosesti Alfred cu PowerPack.

Premiul Special

Si in acest an trebuie sa ofer un premiu special. El merge din nou la cititorii boio.ro: cei mai fideli, cei mai castigatori, cei mai inteligenti.

Adauga si tu favoritele anului 2011 in comentarii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

9 Comments

  1. “Si in acest an trebuie sa ofer un premiu special. El merge din nou la cititorii boio.ro: cei mai fideli, cei mai castigatori, cei mai inteligenti.”

    Adică? :)

  2. @Drey: Cred ca Siri este Super OK, dar pina una-alta este un software care merge pe un singur tip si o singura generatie de device, in doar citeva limbi. Mai are de invatat pina ajunge sa ia un boio.ro Award :)

  3. @boio: într’un articol anterior ziceai că dai drumul acestui post pe 31 seara. la asta m’am referit.

4 Trackbacks / Pingbacks

  1. Ce merita apreciat in 2011? | boio.ro
  2. In pregatirea boio.ro Awards 2012 | boio.ro
  3. 2012 boio.ro Awards | boio.ro
  4. Instapaper e gratis azi! | boio.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*