2012 boio.ro Awards

A mai trecut un an si revenim la traditia casei: premiile boio.ro pentru jucariile excelente ale anului. Imi vine din ce in ce mai greu sa aleg un favorit pentru ca aplicatiile pentru Mac si iOS sunt multe si foarte utile.

Anul acesta avem si utilitare, dar si software adevarat, avem si ceva pentru tine, avel si un hardware premiat.

Pina incepem, poti sa revezi premiile acordate la boio.ro Awards 2010 si boio.ro Awards 2011.

Best OS X Software

Doi ani la rind am ales un RSS Feed Reader – NewtNewsWire, respectiv Reeder. Nu zic ca ele nu sunt foarte bune, dar e timpul sa trecem si la o alta categorie de software. De data asta aleg o aplicatie pe care o folosesc zi de zi si care imi face munca mai usoara.

Castigatorul acestui an la Best OS X Software este TextExpander. Statisticile mele spun totul: am reusit sa economisesc aproape 400 mii de caractere si 16 ore de munca in fata ecranului. Exista si o varianta pentru iOS a aplicatiei, dar nu o folosesc atit de des.

Si daca tot m-am apucat sa dau stats, am 2742 snippets in TextExpander. Nu le-am folosit pe toate pentru ca multe sunt de AutoCorrect.

Pentru cei care nu sunt familiari cu TextExpander si nici nu au citit articolele in care vorbeam despre aceasta aplicatie trebuie sa spun doar atit: jucaria te lasa sa setezi o combinatie de litere care poate fi apoi expandata in orice fel de text. Poti sa tastez “ABsig” si sa imi adaug semnatura la sfarsitul unui email, de exemplu.

Eu am snippets (bucatile de text care pot fi expandate) pentru munca, pentru trimis emailuri, pentru trimis coduri-cadou castigatorilor de pe boio.ro si asa mai departe.

Poate te vei intreba de ce am ales un utilitar si nu o aplicatie propriu-zisa. Ei bine, am avut de ales intre TextExpander si Byword (un text processor foarte elegant) si am ales sa premiez ce e mai bun, mai util si ce am folosit eu cel mai mult in acest an.

Best iPhone App

Am cel putin 8 aplicatii pe care le folosesc de mai multe ori pe zi. Enumar printre ele: Simplenote, Chrome, Group SMS!, MyVodafone, Dropbox sau Twitter.

Dar niciuna dintre ele nu este la fel de utila pentru… pierdut timpul si pentru verificat ceva rapid. M-am chinuit cu tot felul de alternative, dar cind am descoperit-o mi-am dat seama ca isi merita banii.

Castigatorul 2012 boio.ro award pentru iPhone App este Reeder for iPhone.

Mi se pare interesant ca exista o aplicatie separata pentru iPad, dar asta nu a mai fost updatata de ceva vreme. Varianta pentru iPhone costa acum 2.99 dolari si face toti banii: se misca bine, are o interfata eleganta si customizabila si e usor de navigat printre feed-uri cu ea.

Best iPad App

De cind am revenit in Romania nu prea mai am timp sa folosesc iPad-ul. Sunt fie pe laptop, fie pe iPhone. Instapaper ramane favorita mea, dar anul acesta am hotarat sa acord premiul unei alte jucarii utile – Paper este 2012 boio.ro best iPad App.

Nu am talent la desen, dar atunci cind m-am mutat in casa noua am fost nevoit sa-mi schitez de multe ori ideile pentru amenajari interioare sau pentru mobilier. Nu ma deranjeaza sa folosesc creion si hartie, dar mi-a fost atit de usor sa folosesc Paper pentru iPad pentru scopul asta. Tot ce schitam era trimis pe Dropbox si de acolo ajungea la cei carora le ceream un sfat sau la specialistul care mi-a construit mobilierul.

Paper este gratuita si poti cumpara apoi (cu in-app purchase) pachete suplimentare de culori sau pensule.

Best Commercial

Am fost tentat sa aleg reclama Vodafone. Mi-a placut si am recomandat-o tuturor in acest an. Si totusi ei nu au stiut sa o transforme intr-o campanie buna. Poate ca au schimbat agentie, poate ca nu le-a mai pasat…

Cert este ca o singura reclama mi-a ramas in minte din acest an. Din pacate ea nu este facuta chiar de Apple, dar mi se pare funny rau de tot :) Castigatorul Best Commercial este Apple Scotland.

2012 “Best of All” adica Premiul cel Mare!

De data asta Premiul cel mare merge la Hardware, nu la Software.

Am luat decizia sa trec la un nou computer si pot sa spun (dupa 4 luni de folosire intensa) ca noul MacBook Pro cu retina Display face toti banii. Rezolutia mai mare imi da mai mult spatiu pe ecran, iar SSD-ul il face mai rapid decit orice computer pe care l-am folosit vreodata.

retina MacBook Pro merita Premiul cel mare la 2012 boio.ro Awards.


Premiul Special

Nu il acord numai cititorilor boio.ro, dar si celor care ma urmaresc pe Twitter sau Facebook. Asta pentru ca s-a format deja o comunitate a userilor inteligenti, care apreciaza o stire publicata la timp, un editorial bine gandit sau unul dintre multele premii la concursurile de pe boio.ro.

Ai cuvintul, in comentarii: Adauga si tu favoritele pentru 2012.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

5 Comments

  1. Best hardware pentru mine anul acesta este Vaio z2 prins la megapromotie in august la sonycenter (8gb ram , ssd256, 13″ cu 1600×900) , laptop ce dotat si cu a doa baterie ma tine 8-9 ore cu 3Gul ON si muncind linistit departe de birou (priza)

    Best sw iphone pt mine e noul apple maps. Se incarca mult mai repede, face cache si chiar a fost de ajutor in roaming prin folosire mult mai putin trafic de date

    Best app ipad e google chrome. Sincronizat cu desktopul face treaba de browser cu succes. Locul 2 tapatalk.

    Best PC Sw si anul acesta WinOLS de la EVC

  2. @voinea, dotat cu a doua baterie e ca si cum ai zice ca ai laptop si-ti mai iei un mini ups dupa tine…e irelevant, te poate tine 1 saptamana cu un alt rucsac plin cu baterii…sony face sisteme audio home cinema cum face samsung display-uri si cam atat…ok…si ps-urile:D

  3. Hardware: Pentru mine anul acesta (trecut 2012) a fost pasul de la 3Gs la iPhone 4S.
    Software: Tapatalk si Rcon HQ (Pasionat de Counter-Strike)
    Feeder: Cel mai bun reader cu sincronizare dupa gmail, Feedly, merge in Chrome si in iOS perfect.

    In 2013, imi doresc un MacBook si sper sa il pot avea.

  4. – la categoria Best iPhone App as adauga:
    /Business: Dragon Dictation: foarte util in calatoriile si intre intalnirile de afaceri atunci cand ai de dictat/trimis rapid email-uri in 5-10 min. “on the road”.
    /Casnic: ShopShop: simplu si face exact ce trebuie fara optiuni suplimentare inutile :)
    -la Premiul Special te adaug si pe tine pentru munca depusa de atat timp pe boio.ro, twitter si facebook. Parca ieri asteptam impreuna o solutie de deblocare la 1.1.2 :) ce repede trece timpul. La Multi Ani Fericiti Adrian !

1 Trackback / Pingback

  1. Byword 2 | boio.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*