Vivi pleaca de la Google

Am in Feed Reader putini bloggeri romani. Pe Vivi il am acolo nu pentru ca scrie foarte des, ci pentru ca tot ce face el este impresionant. Astazi am aflat ca Vivi isi ia ramas bun de la Google, iar lista lui de “casute bifate” e de invidiat pentru un angajat al gigantului, d-apai pentru un developer roman.

“Vineri este ultima mea zi la Google. A venit momentul sa imi iau campii. Ce am facut in ultimii cinci ani?

– Am condus echipa care a schimbat infrastructura Google Maps ca sa putem face Social Search (re-ranking of search results based on the ratings of your friends). Acum pot spune in cunostinta de cauza ca schimbari la nivelul asta sunt echivalente cu a face reparatii la un avion in zbor.

– Am lansat “Starring” pe Google Maps, un feature folosit de milioane de oameni ca sa salveze locurile unde trebuie sa ajunga.

– Am creat Multiple Inboxes care inca mai este mentionat de fiecare data cand cineva da sfaturi pentru Gmail Power Users. Echipa GMail a dus ideea la nivelul urmator cu Priority Inbox. Nu e rau deloc, un proiect facut ca 20% sa stii ca este transformat de altii intr-un proiect pe bune cu impact global.

– Pentru multa vreme am fost unul din foarte putinii programatori Flash de la Google si am pus bazele suportului Actionscript in companie impreuna cu alti cativa… am scris style guides, am pus la punct infrastructura de automated testing. Eram asa de putini care stiam Flash incat, desi lucram la Google Finance, a trebuit sa fac consultanta si sa fac code reviews la parte din codul de la Street View.

– Am construit chart-urile de la Google Finance care au stabilit un nou standard pentru site-urile din domeniu (Yahoo Finance, AOL Finance). Cand am lansat Google Finance discutiile mele cu oameni din New York mergeau cam asa: “La ce lucrezi? / La Google Finance. / Serios? Chart-urile sunt geniale! / Stiu, eu le-am facut.”.

– Aceleasi grafice sunt acum folosite in Google Spreadsheets, Insights For Search, Google Transparency Report, expuse pentru developeri ca parte din Google Visualization API.”

WOW!

Nu pot decit sa-i urez succes lui Vivi si am incredere ca un asemenea CV nu poate sa-i aduca decit un job pe masura.

update: Vivi a postat detalii suplimentare despre plecarea de la Google.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

5 Comments

  1. Întrebare e… De ce ar renunţa cineva să lucreze pentru Google? Mai ales când a făcut atâtea.

  2. Chiar e tare tipul asta.Am aruncat si eu o privire pe blogul lui, si mi se pare un om reusit.Oare Apple ar trebui sa-i trimita o invitatie?

  3. Am si eu aceeasi intrebare . Daca ai ajuns in top unde te mai poti duce ? Doar la un alt gigant (mai mic ) pe bani mai multi . cred eu..

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*