Decizia proasta a zilei: dispare Google Reader

Google a decis sa inchida Reader de la 1 iulie 2013. Ei zic ca lumea nu prea il foloseste. Eu zic ca lumea nu prea il foloseste pe site, ci prin clienti RSS, asa ca nu li se vad reclamele lor.

Sper ca Google se razgandeste. Chiar e o decizie proasta. Si nu o spun eu, ci milioanele de utilizatori.

Ce urmeaza, Google? Inchidem si Feedburner, Analytics sau poate Gmail?

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

10 Comments

 1. Eu cred ca fac asta ca lumea sa viziteze site-urile normal, sa mai bage omu cate un click si pe reclame. ..

 2. Cand ai timp sa faci un post cu alternative.. am cam 100 de situri in google-reader (inclusiv al tau) si asa ajung la articolele ce ma intereseaza de ani buni .. poate exista ceva similar sa putem transfera subscrierile spre alt site si sa mergem mai departe in aceeasi formula simpla si eficienta.

 3. Chiar ca vestea proasta a zilei…

  Folosesc de ani buni zilnic sistemul cu client RSS
  Netnewswire pt MAC
  Reeder pt IOS
  FeedDemon pt Windows.

  Acum trebuie sa gasesc programe care merg cu un sistem alternativ.

 4. Eu folosesc de luni bune Feedly pentru Chrome si pentru iOS. Toate intr-un singur loc si pe poti avea doar cu contul de gmail.

  Recomand.

 5. Nu e o veste chiar atat de proasta.
  Exista alternative …. chiar decente: pulse.me

  Nu mai zic de feedly care a fost deja mentionat.
  Se inchide un serviciu, vor aparea altele. (vezi cazul Sparrow). Inca mai astept contul la Mailbox.

  Mai foloseste cineva hotmail, myspace, flickr? Cu siguranta … dar pun pariu ca i-am putea numara repejor.

 6. @tzup: problema nu sunt cititoarele RSS, ci un serviciu de sincronizare a feed-urilor. Eu nu am folosit Google Reader de la ei de pe site decit de vo 3 ori. In schimb folosesc de zeci de ori in fiecare zi Google Reader prin Reeder for Mac sau iOS. De asta am nevoie – un serviciun care sa mearga prin orice aplicatie si care sa aiba si o interfata web, just in case. Feedly nu ma ajuta deloc.

  Si nici nu vreau un serviciu care sa aiba aplicatia lui de iOS sau Mac, ci doar un API de sincronizare pe care sa-l folosesc cu aplicatia mea preferata, indiferent care e ea.

  Mi se pare interesant ca ai pomenit de Sparrow, cind tocmai Google l-au cumparat si apoi l-au distrus. Mailbox si Sparrow erau doar aplicatii. Eu nu caut aplicatii, ci un API pe care sa ma bazez si care sa fie universal acceptat.

  Nu stiu cine mai foloseste Hotmail sau MySpace, dar Flickr este folosit de milioane de oameni.

 7. @Voinea: am cautat. Nu e nimic care sa fie la fel ca Google reader. Fie nu au toate functiile, fie sunt doar aplicatii de sine statatoare cu serviciul lor de backend, fie sunt platite si nu merg cu ce am eu nevoie. Cind apare ceva cu siguranta voi scrie pentru ca sunt direct interesat.

  @Bogdan: developer Reeder a spus ca nu o sa moara. Sa speram ca are ceva in minte.

 8. exact asta vroiam sa zic si eu. din punctul meu de vedere nu conteaza cat de multe alte servicii sunt, din moment ce nu-si fac treaba bine. google reader se sincroniza cu toate aplicatiile, pe windows, pe linux, chiar si pe mac…momentan nu exista o alternativa…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*