bloggerii sunt jurnalisti

americanii vor sa mai faca un pas inainte in blogosfera… lor. o idee da liber imaginatiei bloggerilor. deocamdata ii priveste doar pe cei profesionisti, dar asta e o notiune inca destul de vaga.

pe scurt: jurnalistii americai se bucurau, prin lege, de niste drepturi in plus. numai ca singura metoda sa dovedesti ca esti jurnalist era sa arati guvernului ce ai publicat. odata cu inmultirea jurnalistilor care scriu pe net, in reviste electronice legea nu prea mai era aceeasi pt toata lumea. asa ca senatul american a schimbat-o.

bloggerii scriu si ei tot pe net asa ca de aici pina la a fi si ei scutiti de anumite taxe a fost un drum destul de scurt. ca doar au cu ce dovedi ca se ocupa cu scrisu.

odata ce legea va fi “publicata in monitorul lor oficial” bloggerii profesionisti vor fi la egalitate cu jurnalistii. macar din pct de vedere al drepturilor si taxelor pe care le platesc. si eu zic ca asta va fi doar inceputul.

roMediaBlogger incearca sa promoveze ideea asta in romania. oare cind vom avea si noi bloggeri recunoscuti oficial ca jurnalisti din acest pct de vedere?

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

  1. Peste foarte mulţi ani sau poate chiar niciodată, să nu uităm că în România doar cei de sus au privilegii:)

  2. Daca ar avea macar putina minte vreunu’ de sus interesat de gasirea oamenilor cu potential, ar “pleca” intr-o expeditie in blogosfera romaneasca si cred ca ar gasi indeajunse personaje incat sa schimbe macar jumatate din jurnalistii de astazi, nu neaparat cei cu vechime care s-au adaptat schimbarilor, insa poate s-ar produce un nou val, dar in Romania acest interes nu si-l asuma nimeni, e prea mare dezinteresul, aici e fiecare pentru el, daca pentru el e bine cu siguranta nu se mai gandeste si la tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*