Unde sunt aplicatiile pentru Honeycomb?

Steven Troughton-Smith, un developer cunoscut de iOS vine cu citeva puncte valide, referitoare la felul in care se dezvolta piata de aplicatii pentru Android Honeycomb. Sau, mai degraba, felul in care NU se dezvolta.

Au trecut doua luni de cind a fost lansat primul device cu Android Honeycomb si 4 luni de cind Google a facut public SDK-ul. Paradoxal, niciun developer nu a lansat vreo aplicatie noua de cind Motorola Xoom a aparut pe piata.

Mai grav este ca si marile companii nu par interesate sa-si porteze aplicatiile pe Honeycomb. Twitter, de exemplu, nu a scos o versiune pentru tabletele Android Honeycomb.

O simpla cautare in Android Market imi arata numai aplicatii gen pachete de Wallpapere legate de Honeycomb. Problema este ca ele nu sunt aplicatii pentru Motorola Xoom, ci poze pentru telefoanele Android pe care poti sa le customizezi cu logo-ul Honeycomb.

OK, fie, stiu ca avem vo 20-30 aplicatii.

Comparativ, la nici doua luni de la lansarea primului iPad aveam deja in AppStore peste 15.000 (da, 15 mii) aplicatii dedicate device-ului (nu aplicatii facute pentru iPhone care mergeau in 2x).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

6 Comments

 1. Adi, pentru a face o aplicație de iphone pentru ipad (like… nativ) nu este foarte mult de muncă, mai ales dacă aplicația nu folosește grafică exagerată.

  Cred că ar trebui să compari Honeycomb cu iOS v1 sau ce era pe iPhone 1 pentru a avea o comparație echitabilă.

  În plus, dezvoltarea aplicațiilor Android parcă presupune Java. Ori programatorii java sunt clar mai puțini decât cei Obj-C. Gâdește-te doar că diferențele dintre cocoa (pentru osx) și cocoa touch (pentru ios) sunt suficient de mici pentru a permite dezvoltatorilor pentru mac să migreze relativ ușor.

  Dacă vrei să faci o comparație decentă încearcă cu win7mobile vs iOS v1. Nu mi se pare fair să compari un telefon aflata la patra generație (sau o tabletă la a doua) cu un telefon fresh sau o tabletă nouă.

  Probabil o comparație ok ai fi putut face dacă iphone ieșea în același timp cu WP7 și Android. Altfel…

 2. Ar mai fi de adaugat si faptul ca de Android pentru tablete se vorbea si se stia ca va fi lansat de aproape un an ,iPad in schimb a fost negat pana in ultima secunda ,au fost doar zvonuri ca Apple are de gand sa lanseze o tableta .

 3. @Ionut Staicu: pina si RIM sau Windows Phone 7 care nu au avut device-uri au pus SDK la dispozitia developerilor. La fel si Android, care avea deja ceva foarte similar pentru telefoane. Asa ca nu are nimeni, nici o scuza. Inteleg ca developerii mici nu sunt interesati, poate. dar marile companii?

  Sa inteleg ca Twitter nu a avut timp de doua luni 2 oameni care sa tranteasca un twitter pt Honeycomb? Eu cred ca nu le-a pasat. Asta pentru ca Honeycomb si tabletele Android nu sunt relevante pe piata.

 4. @Ionut Staicu: twitter a cumparat un developer cu tot cu compania lui dupa x ani. Dar cind iPad a aparut au scos si aplicatia lor de Twitter. Au deja pentru Android de telefoane. de ce nu au si pentru Android pentru tablete?

 5. @Ionut Staicu Cred că ai vrut să spui că dezvoltatorii Objective-C sunt mai puţini decât cei Java. Vezi ce răspândire are Java la nivel global spre deosbire de Objective-C. Un dezvoltator Java nu are decât să înveţe care este structura unei aplicaţii Android, care sunt API-urile şi cam atât. Să mai zic ca nu ai nevoie de Mac pentru a face aplicaţii Android ?

  Google a scos un SDK pentru Android 3.0, însă emulatorul nu este utilizabil. Dacă dai un search pe net vei observa că asta este principala problemă pentru care nu au apărut încă aplicaţii. Cum convingi un dezvoltator să facă aplicaţii pentru platforma ta dacă nici un emulator decent nu are ? Şi pe lângă asta, disponibilitatea Xoom a fost şi este încă foarte redusă.

  Iar WP7 nu se compară cu iOS 1 din nici un punct de vedere.

1 Trackback / Pingback

 1. Exista mai multi virusi decit aplicatii pentru Android Honeycomb | boio.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*