Exista mai multi virusi decit aplicatii pentru Android Honeycomb

Uite ca se poate lauda si Google cu ceva: numarul virusilor a crescut intr-un ritm ingrijorator in ultimele luni.

Conform unui raport scos de Compania Kaspersky, in momentul de fata exista 70 de tipuri diferite de malware pentru Android OS. Mai grav este ca userii sunt destul de expusi si nu pot face nimic (in afara celor care chiar stiu cu ce se mananca telefonul lor). Comparativ cu situatia actuala, in luna Septembrie a anului trecut erau doar doi virusi.

Partea buna este ca daca ai o tableta cu Honeycomb poti sa testezi deja virusi pe ea. Si-asa aplicatii nu prea exista.

Lasand gluma la o parte, este clar ca numarul device-urilor care ruleaza versiuni mai noi sau mai vechi, facute pe genunchi de tot mai multe companii sunt tinta hackerilor. Si Google nu poate sa impuna unei jucarii care este vanduta acum cu Android 2.1 sa faca update la un 3.1 ca sa fie mai protejata impotriva virusilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

  1. Pe Mac OS X e un sistem sigur impotriva virusilor. Chiar NU AM NICIUN antivirus pe el instalat. si merge de behaie!

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Internet tethering pe Android? Numai daca platesti in plus! | boio.ro
  2. Nu-i lasa sa coboare standardele! | boio.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*