Romgleza de pe Google Harti

Street View s-a lansat astazi si in Romania. Citeva orase mari pot fi vazute la nivel de strada.

Sunt folositor de romgleza. O vezi mai tot timpul aici, pe boio.ro, dar mi se pare ciudat sa vad ca Google a tradus doar partial un produs si mai ales ca traducerea nu e consistenta. In anumite locuri vezi “Harti Google”, in altele “Google Maps Romania”.

Exista si pagina dedicata – maps.google.ro – nu inteleg de ce nu puteam sa folosim direct maps.google.com si sa detecteze un IP de romania pentru a livra continut in limba romana.

Traducerile paginilor obisnuite de pe Google Maps Romania sunt OK, dar par oarecum robotice. “Get Directions” a fost inlocuit, de exemplu, cu “Obtineti indicatii de orientare”. Iar pagina de Ajutor este plina de perle:

“Făcând clic pe „clătită” sunteÅ£i dus la cea mai bună panoramă în direcÅ£ia respectivă.”

Pe computer, cel putin, Street View este facut in Flash. Il testez si pe iPad cu prima ocazie. Cu toate acestea, acoperirea Google Harti cu Street View este limitata la marile bulevarde (cel putin in Constanta). Cititorii boio.ro spun ca in Bucuresti Street View este mult mai detaliat. Calitatea imaginilor este si ea destul de buna si Google a avut grija sa blureze toate numerele de masini.

In acelasi timp, masina Google nu si-a batut capul sa mearga pe ambele sensuri ale bulevardelor (cel putin in Constanta) asa ca daca vrei sa mergi spre Nord, pe Bulevardul Lapusneanu, de exemplu, vei vedea cum dai peste alte masini, pe contrasens.

Faptul ca au ajuns in sfarsit si in Romania este de laudat. Eu ii sfatuiam inca din ianuarie 2009 sa cumpere Norc. Interesant este si ca nu au luat imagini de la Norc sau alte servicii, ci s-au abucat sa strabata Romania de capul lor.

Astept cu interes sa vad primele ciudatenii surprinse de masinile Street View.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

7 Comments

  1. sunt destul de detaliate imaginile, nu numai bulevardele principale (in Bucuresti). Am vazut toate stradutele pe care le-am cautat. Iar masina google mergea anul trecut in vara pe langa strada mea deci… au inceput in 2009 ;)

  2. Adrian, doar marile bulevarde? E si straduta mea de cartier de periferie, inclusiv mașina mea in parcare (cu număr blurat). Am rămas totuși masca ca pot sa mă dau pe Transfagarasan!!!

  3. Am observat de multe ori că ajutorul de la Google (nu numai din Hărţi) e tradus automat cu Google Translate. Poate de aia sună bizar.

  4. oricum e interesant google asta pe romania.. dar dupa mine norc este mai departe. ca chestie ma uitam la ploiesti. sunt 2-3 strazi principale plus centura orasului (wtf), iar la sinaia s-au bagat prin toate hartoapele. (ia faceti stanga imediat dupa petromul de la intrare :)) )

1 Trackback / Pingback

  1. Street View si Transit in Google Maps Romania | boio.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*