Street View si Transit in Google Maps Romania

Am dat de citeva zile de o chestie noua in Google Maps. Nu stiu cind au fost actualizate informatiile ultima oara, dar par suficient de bune pentru cineva care vine din afara orasului. Discutam despre Constanta. Stiam deja ca exista Street View inca de anul trecut, dar pina acum nu puteam sa gasesc strazi din Constanta

Mai nou, daca dai cautare dupa o anumita strada in Constanta pe Google ti se ofera un link catre Google Maps. Treci mai departe pe maps.google.com sau pe Maps de pe iOS si poti sa vezi strada cautata si altele din jurul ei.

O noutate si mai mare (pentru mine, cel putin) este faptul ca poti sa vezi locatiile anumitor afaceri (restaurante, hoteluri, etc.) si mai ales ti se arata care este cea mai apropiata statie de autobuz, ce linie circula pe acolo si la ce distanta de tine este statia.

Informatiile sunt prezentate in limba romana si engleza, dar par sa fie suficient de corecte. Mai mult, Google Maps are si auto-complete pentru adrese, asa ca o cautare de strada se face mult mai usor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

9 Comments

  1. Multumim celui care s-a ocupat de actualizarea imaginilor din Street Wiew. Il cunosc personal, si ii multumesc pe aceasta cale. Actualizarile au fost facute pe la inceputul lunii Septembrie in Constanta, in Bucuresti prin vara. Masina Google a fost in Romania.

  2. Am o problema cu maps in iOS 5. Cand mă aflu pe o strada din Timișoara si apas pe punctul albastru (adica locatia actuala) sau plasez un pin pe o strada nu imi scrie numele străzii. . Scrie numai Timișoara, România. Am aceasta problema si pe iPhone si pe iPad. Nu pot face un reminder intr-o locatie, nu pot pune adresa la un contact, etc. Si cred ca aceasta problema este numai in Timișoara.
    Am încercat un restore si nimic….

  3. @Fabian: Nu cred ca problema e de la iOS. E posibil sa fie de la Maps. Pe de alta parte, incearca sa te asiguri ca la Settings – Location – Maps esti pe ON.

  4. Este on. Am încercat cu un iPhone 4 4.3.3 si era ok, dar pe iOS 5 nu. Aproape pe nici o strada din Timișoara daca ți apasat sa iti apară un reper nu iti poate spune strada. Poți încerca sa vezi. Am vazut ca in Constanța apare la orice strada fara probleme.
    Multumesc.

  5. Acelasi lucru si in Arad, Oradea sau Reșița. Daca plasezi un reper pe o strada nu iti poti memora adresa exacta pentru ca apare doar numele orașului si România.

  6. nu stiu ce actualizari au fost bagate in bucuresti asta vara fiindca in mare majoritate a caurilor, sunt poze de acum 2-3 ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*