Reeder 2 si cum citesc eu feed-urile RSS

Reeder 2 a aparut astazi in Mac App Store.

Daca vrei cea mai buna aplicatie de citit feed-uri RSS pe care am folosit-o pina acum, atunci iti recomand Reeder 2.

Eu trec prin aproximativ 900 articole pe zi si citeva zeci din ele le si citesc. Fara Reeder 2, aceasta operatiune ar fi posibila doar cu ReadKit, dar experienta nu este aceeasi.

Apropo, am descoperit Reeder pentru Mac in urma cu 3 ani si citeva zile.

Nu am multe site-uri pe care le urmaresc. Numarul lor este acum in jur de 140. Unele dispar (mai rar) si unele noi apar din cind in cind. Munca nu ma lasa sa stau mereu pe feed-urile RSS, asa ca am timp de ele in 2 momente: dimineata si seara.

Inainte de orice, trebuie sa spunam inlocuit Google Reader cu Feedly (doar pentru partea de sincronizare), iar pe iOS am tot Reeder pentru iPhone si iPad.

Cind ma trezesc verific mai intai mail-urile. Raspund, le sterg, le sortez si apoi trec la feed-urile RSS. Verific mai intai categoria de stiri (am acolo citeva site-uri de stiri din Romania) si apoi trec prin cele pe categorii: apple, tech, blogosfera romaneasca, blogging, google, design, diverse, altele.

Dimineata nu reusesc sa citesc, sortez, sterg tot ce am in Reeder, dar din cele 2-300 articole scap macar de 150.

Dupa ce rezolv treburile de familie de dimineata si apoi pe cele urgente de munca, deschid Reeder pe Mac. Pina la orele prinzului (daca nu intervine altceva) am cu siguranta toate feed-urile citite sau marcate ca fiind citite. Unele articole ajung in Instapaper, altele raman deschise in browser ca sa le citesc pe indelete.

Rar citesc sau vad video direct in Reeder. Poate doar atunci cind e ceva scurt.

Pina spre orele 16.00, daca nu sunt plecat pe teren nu se strang niciodata mai mult de 100 articole in Reeder pentru ca verific aplicatia destul de des.

Evident, am si momente in care nu am timp de ele deloc pina spre orele 20.30 si atunci ajung la calculator, deschid Reeder si vad cite 700 articole.

Tocmai aici intervine utilitatea Reeder 2 pentru Mac. Aplicatia ma ajuta sa trec repede prin ele. In jumatate de ora citesc aproape toate titlurile. Unele se repeta de la un site la altul asa ca trec mai departe. Evident, majoritatea site-urilor sunt in engleza si cei care le scriu sunt pe fus orar american, asa ca dupa ora 21.00 apar zeci de articole noi la fiecare jumatate de ora.

Pina la orele 23.00 totul e citit (chiar si din browser). Raman povestile mai lungi sau cele pe care le-am pastrat pentru ca ma inspira pentru a scrie pe blog.

In functie de cit de ocupat sunt, acest ultim moment se duce pina spre ora 2 noaptea. Daca sunt plecat mult in timpul zilei, nu evit sa scot telefonul si sa folosesc Reeder pentru iPhone in acelasi scop. Seara, uneori, deschid Reeder pentru iPad daca vreau sa ma relaxez pe un fotoliu in loc sa stau la birou.

Reeder 2 este cea mai buna aplicatie de citit RSS si o recomand cu caldura pe iOS sau Mac.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*