Politetea lui Google

Is it just me sau atunci cind ai un site social vrei sa te adresezi unui utilizator la persoana a doua singular?

Google a ales sa foloseasca o prescurtare politicoasa – “Dvs.” in loc de un simplu “Tu”. Asta in conditiile in care varianta engleza a Google+ foloseste “You”.

Mi se pare ciudata alegerea lor. Nu cred ca un batranel care foloseste Google+ s-ar simti jignit de faptul ca reteaua sociala nu i se adreseaza folosind pronumele de politete.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

3 Comments

  1. Mie unul mi se pare mai ok dvs., nu e neaparat vorba de politete, ci ca idee in sine si eleganta de exprimare. Suna cam sec “Tu”…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*