Cum sa dai Disable la “Captive Network Assistant”

OS X Lion vine cu o gramada de functii noi. Printre ele sunt si unele tare enervante. “Captive Network Assistant” m-a deranjat din primul moment cu noul sistem de operare.

Apple spune ca aplicatia este folositoare. Nu si daca mai rau te incurca. Descrierea oficiala spune:

“When connecting to a network that requires authentication, Lion presents a window allowing you to log in to the network.”.

In esenta, Captive Network Assistant este o fereastra care apare pe ecran atunci cind te conectezi la o retea noua, care cere autentificare cu username/password . Problema este ca fereastra respectiva nu are niciun nume si reprezinta o enigma pentru userul ne-initiat.

Ca sa scapi de ea, trebuie sa o gasesti si sa o dezinstalezi (adica sa o stergi cu AppZapper, de exemplu).

Captive Network Assistant este in urmatoarea locatie:

/Volumes/[...name of your HDD...]/System/Library/CoreServices/Captive Network Assistant.app

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*