Peste 270 de magazine DIGI din țară vor avea recipiente de colectare DBA & DEEE

Peste 270 de magazine DIGI din țară vor avea recipiente de colectare DBA & DEEE

Proiectul Digi CoRRRner (Reciclează! Redu! Refolosește!) se extinde și alte 165 de noi puncte de prezență vor fi dotate cu recipiente pentru colectarea deșeurilor electronice. Astfel, peste 270 de puncte de colectare a deșeurilor de baterii și acumulatori (DBA) și deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) vor fi disponibile în rețeaua comercială Digi, înglobând orașele unde partenerul care asigură colectarea deține capacitățile necesare de preluare a acestora.

Extinderea proiectului Digi CoRRRner în fiecare județ din România își propune să vină în sprijinul cât mai multor clienți cu un sistem facil de colectare a echipamentelor de care s-au folosit inclusiv în cadrul relației contractuale cu Digi (telefoane mobile, telefoane fixe, router-e, baterii și acumulatori). De asemenea, Digi CoRRRner reprezintă materializarea angajamentului companiei în protejarea mediului înconjurător și conștientizarea importanței resurselor naturale, prin transmiterea unui exemplu de comportament responsabil.

„Colțul reciclării” va exista, astfel, în 60% din punctele de Digi, în fiecare județ al țării, în orașele unde partenerul responsabil de colectare (Environ) deține capacitățile necesare pentru preluarea DBA și DEEE. Digi invită persoanele persoanele preocupate de mediu să se alăture acestui demers și să depună deșeurile DBA și DEEE în recipientele destinate din magazinele selectate. Lista tuturor magazinelor incluse în proiect poate fi consultată aici.

De-a lungul celor aproape 28 ani de existență, Digi a demonstrat că unul dintre obiectivele sale strategice este dezvoltarea sustenabilă, pe termen lung. De aceea, compania a implementat un Sistem de Management Integrat, care include și certificarea ISO 14001: 2015 Sisteme de management de mediu (recertificat din iulie 2020). Mai mult, prin axa strategică de CSR #DigiBenefit, compania se angajează să fie responsabilă față de utilizarea resurselor naturale și încearcă să reducă impactul asupra mediului înconjurător.

Digi încurajează comportamentele responsabile în rândul propriilor clienți, derulând campanii de înlocuire a facturii tipărite cu cea electronică (pe tot parcursul anului 2020, numărul facturilor electronice activate a crescut cu 181% față de 2019), dar și în rândul angajaților, care beneficiază de un amplu proiect de colectare selectivă a deșeurilor în sediul din București, iar ulterior în celelalte sedii din țară. Gestionarea deșeurilor este o activitate importantă derulată de departamentul de specialitate al companiei, iar în 2020, cantitatea de deșeuri colectate și valorificate la nivelul grupului Digi în România a fost de 311,08 tone.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*