Nokia / Microsoft FAIL

Nokia va muri cu Windows Phone 7 de gat. Dar asta e o alta discutie.

Stephen Elop, CEO Nokia si Steve Ballmer de la Microsoft au facut astazi un video de prezentare. L-am vazut si mi-am adus aminte de ceva. Asta inseamna sa ai memorie …. audio-vizuala :) Dap, chestia de mai jos imi apartine, nu e culeasa de pe net. Dar o vei vedea, probabil, in curind si in alte parti.

Asculta cu MARE atentie coloana sonora.

Acum urmareste clipul de mai jos, facut in octombrie 2008 de catre Apple. Fii atent, din nou, la coloana sonora.

Da, este vorba de un Loop din Garage Band sau iMovie, creat de catre Apple. Melodia se numeste “Pendulum” si o ai deja pe Mac-ul tau, in folderul:

update 1: Nu imi place sa-mi justific posturile pentru ca eu inca mai cred ca am cititori inteligenti, care nu au nevoie de explicatii suplimentare. Cineva m-a provocat, in comentarii asa ca o sa detaliez putin povestea de mai sus si cele doua observatii:

1. alegerea lor a fost cea mai proasta din cite puteau face (si aveau citeva optiuni bune sau acceptabile). Ma refer, de exemplu, la adoptarea Android ca OS pentru Nokia Smartphones sau, mai bine, implementarea noului WebOS de la Palm/HP. Puteau sa mearga si pe varianta RIM – ne tinem OS-ul dar il facem total compatibil cu aplicatii Android. Lumea era mai fericita asa.

2. Clipul despre Intelegerea Nokia – Microsoft a fost editat cu iMovie si editorul a avut proasta inspiratie sa foloseasca un loop facut de Apple si folosit pentru lansarea unui produs important in urma cu 2 ani. Pentru asta merita sa fie sanctionati sau macar sa li se atraga atentia asupra gafei.

Concurenta este buna pentru oricine. Din pacate pentru Nokia, infratirea cu Microsoft si adoptarea Windows Phone 7 pe terminalele lor ii va duce cu vo 3 ani in urma Apple. Un pact similar cu Android era unul excelent pentru ei.

Din pacate, toata povestea asta are un singur castigator: Microsoft. Ei isi vad sistemul de operare pe device-uri promitatoare carora le-a lipsit un OS bun. Windows Phone 7 are doar design bun. Realizarea si multe lipsuri il fac sa lase de dorit. Nu stiu cind vor recupera din drumul pierdut.

update 2: Printre multi altii, Apple Insider, The Next Web (TNW) si MacStories au preluat acest articol. Urmeaza si altii pe Twitter sau bloguri internationale.

update 3: Phillip Schwarzmann, editorul video de la Nokia care a pus la cale clipul de mai sus a trimis un comentariu pe TNW si a recunoscut cu umor ca a folosit Final Cut Pro si-a dat seama de gafa pe care a facut-o.

Hiya! It’s Phil here from Nokia Conversations. I quickly threw together that video. It was Final Cut, not iMovie.

It’s legal to use those tracks, but it’s just kinda lame. But I had like minutes to put all these materials together, and just grabbed whatever sounded good.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.