Natural Scrolling pentru Windows

Te-ai obisnuit cu Natural Scrolling asa de mult pe Mac-ul tau incit il vrei si pe Windows? Felix, unul dintre cititorii fideli boio.ro vine cu solutia. Ai de descarcat o mica aplicatie si de copiat un text.

1. Se instaleaza un softulet gratuit pe nume AutoHotkey. Il gasiti aici.

2. Cu notepadul se creaza un fisier script (de tip text) cu numele “NaturalScrolling.ahk” si cu urmatorul continut:

;Natural Scrolling

#NoEnv ; Recommended for performance and compatibility with future AutoHotkey releases.

SendMode Input ; Recommended for new scripts due to its superior speed and reliability.

SetWorkingDir %A_ScriptDir% ; Ensures a consistent starting directory.

WheelUp::

Send {WheelDown}

Return

WheelDown::

Send {WheelUp}

Return

3. Se da dublu clic pe fisierul salvat cu extensia “ahk”

4. Si gata! Felicitari! Windowsul tau are natural scrolling!

Ai reusit? Lasa doua vorbe mai jos, in comentarii.

update: Razvan Ursan are un utilitar care face toate astea. Poti sa-l descarci de aici.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

6 Comments

  1. Inainte de toate, exista deja un utilitar extrem de mic si rapid (fara nevoie de vreun install) care face asta foarte bine si poate fi descarcat de aici: http://dl.dropbox.com/u/1218350/releases/NaturalScrolling.exe (sper sa mai functioneze)

    Acum, o intrebare: mie, pe Windows cu mouse din dotare, de ce mi s-ar parea natural scrolling-ul atat de natural ? adica am incercat, dar nu vad logica.. asa cum a fost dintotdeauna are logica, adica atunci cand dau wheel-ul inspre mine mi se pare normal sa se dea si pagina tot “inspre” mine :D asa ca nu mi se pare logic naturalscrolling cu un mouse, dar poate ca e logic cu touch gestures, trackpads and stuff..

  2. @adrian: Dai un restart. Eu daca vreau natural scrolling trebuie sa dau click pe acel “NaturalScrolling.ahk” de fiecare data cand aprind calculatorul. Cam neplacut …

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*