Google Chrome for Mac – the Switch

In Decembrie 2009 ii ziceam lui Google sa ne dea un browser mai bun si mai extensibil.

In August 2010 luam Chrome for Mac din nou in teste. Pe atunci era doar la versiunea 5.0. I-am dat 10 zile si am renuntat la el. Google Chrome nu era gata sa devina browserul meu default pe Mac OS X.

Intimplarea a facut ca exact a doua zi dupa review-ul meu, Google sa isi schimbe politica. Stiu ca nu le-am schimbat eu parerea, dar sunt convins ca frustrarile mele erau impartasite de multi si asta a dus la schimbari. Versiunile de Google Chrome Stable Beta urmau sa apara mai des, iar Google si-a propus sa scoata update-uri majore odata la 6 saptamani. Ideea lor era simpla: Nu asteptam pina cind e gata o intreaga gama de functionalitati. Mai bine oferim userilor ce este gata si merge bine din 6 in 6 saptamani.

Si uite asa am ajuns acum sa trec la 6.0 si sa folosesc 7.05 Beta in prezent. Am invatat shortcut-urile de genul CMD+L (address bar), CMD+Shift+H (Home) si alte cateva care ma ajuta sa nu stau cu mana pe trackpad.

Incerc sa revin la citeva probleme care erau destul de importante pentru mine la versiunea 5.03:

Bookmark Managerul si Bar-ul din 7.05 este total schimbat in bine. Faptul ca merge cu X-marks si ca le am si in contul de Google ma ajuta sa dorm linistit noaptea. Google nu a facut nimic ca sa imbunatateasca felul in care sunt administrate download-urile. La fel si extensiile, dar astea nu ma deranjeaza. Pot sa spun ca am gasit aproape toate extensiile de care am nevoie in “munca” zilnica.

Interfata a fost si ea schimbata si apoi imbunatatita in ultimele doua versiuni beta stabile. Imi place ca isi face singur update si apoi iti cere doar sa faci restart.

Extensiile fara de care Chrome nu ar fi ideal sunt multe. Acum folosesc 17 si le numesc doar pe cele importante: AdBlock, Invisible Hand, iReader (o excelenta interfata pentru a citi articole fara reclame si formatare. Ceva gen Instapaper pt browser ), Screen Capture, Send to Instapaper, Sexy Undo Close Tab, Xmarks.

Dupa cum spuneam, Chrome mai are ceva de lucru la un download manager. Ma incinta ca este impartit in procese diferite si chiar si cu o gramada de tab-uri deschise sau cu video in flash nu declanseaza pornirea coolerelor de la laptop.

De aproape o luna Google Chrome for Mac a devenit browserul meu default si nu am simtit nevoia sa mai deschid Firefox sau Safari decit pentru a verifica daca boio.ro merge OK. Firefox 4 a crescut si el si se apropie de versiunea finala, dar deocamdata nu ma incinta cu nimic in plus.

Folosesti Google Chrome? Ce Extensii iti fac viata mai usoara?

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

5 Comments

  1. Am folosit Safari de cand sunt macuser si anume de vreo 3 ani (inainte eram cu Firefox pe pc).Am testat si Firefox si Chrome (pe cand era la versiunea 3) si nu m-au incantat. Acum insa de cateva saptamani folosesc chrome 7 si sunt incantat. la mine conta f mult viteza si chrome este super rapid . O alta caracteristica care m-a atras este ca nu ingheata tot. Daca se blocheaza o face doar tabul respectiv nu intreg browserul si oricum nu prea am vazut mingiutza de volei fatza de safari care incepuse sa se cam blocheze.In rest am si cateva extensii gen facebook , adblock,xmarks precum si cea care m-a incantat cel mai mult 1Password. Asadar avand in vedere aceste atribute precum si ok-ul din partea boio.ro ca este un browser mai bun decat safari , chrome 7 a devenit default pe macul meu.

  2. Eu l-am folosit de cand a aparut, cu bine si cu rele la inceput. Iar acum… :) Google Chrome face parte din lumea buna a browserelor :)) In general ce este facut de google, e bun… gmail, etc..

4 Trackbacks / Pingbacks

  1. Ramai activ pe Internet, fara a fi online | boio.ro
  2. 8 aplicatii pentru Mac care sunt mai bune decit cele facute de Apple | boio.ro
  3. O noua sansa pentru Sparrow | boio.ro
  4. 6 aplicatii pe care le instalez pe un Mac nou: editia OS X Lion 10.7 | boio.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*