8 aplicatii pentru Mac mai bune decit cele facute de Apple

Nu tot ce scoate Apple este cel mai bun. Nu zic ca produsele lor nu sunt bune, doar ca, in timp, am gasit si altele care pe mine ma ajuta mult mai mult.

Solutia pentru a NU fi un Apple fan-boy este simpla: incearca sa folosesti si alte jucarii. S-ar putea sa fii surprins placut. Nu o data mi s-a intimplat sa testez o aplicatie si sa raman fidel ei cu toate ca aveam deja ceva ce imi era de ajuns. Sunt perfectionist si aplicatiile pe care le folosesc zi de zi trebuie sa raspunda anumitor cerinte. Atunci cind nu o mai fac, trec mai departe…

Paradoxal 6 din 8 aplicatii pe care le folosesc in fiecare zi Nu sunt facute de catre Apple. Si asta nu pentru ca Apple nu are solutii pentru genul ala de aplicatii, ci doar pentru ca alternativele alese de mine sunt mult mai bune.

Chrome vine de la Google si, din punctul meu de vedere, bate Safari cu mult. L-am descoperit din greseala, dar si inaintea lui am folosit ani de zile Firefox (atit pe Windows cit si pe Mac).

NetNewsWire este scris si imbunatatit de Brent Simmons – un developer individual. Stiu ca si Safari si Mail au functii de RSS, dar NetNewsWire ma ajuta sa trec prin cele 180 feed-uri imediat. Aplicatia este completata de un alt serviciu de care sunt oarecum dependent – Google Reader.

Ecto este editorul meu offline de blog. iWeb a incercat ceva, dar Apple pare sa fi abandonat ideea de mult.

nvALT in combinatie cu SimpleNote au inlocuit Mail si Notes pentru iOS de ceva vreme. Combinatia de aplicatii open-source cu una gratuita de iPhone este ideala.

Dropbox este pe lista mea sus de tot in preferinte. Sunt convins ca nu mai are nevoie de nicio prezentare si ca iDisk-ul de la Apple nu se compara cu el. Folosesc Dropbox atit pentru back-up, cit si pentru sincronizarea de documente si fotografii. Am ajuns sa am 12.5 GB gratuit de la ei dupa atita timp de utilizare si il recomand oricui.

Alte aplicatii non-Apple pe care le prefer si le recomand sunt SuperDuper! (Apropo, tu cind ti-ai facut ultimul back-up la Mac?), TextExpander sau MenuCalendarClock.

In privinta serviciilor, trebuie sa includ aici si Gmail care ramane, dupa ani de zile, solutia mea de email ideala. Hmm, mi se pare mie, sau Google are deja prioritate pe Mac-ul meu?

Folosesti un Mac? Ce aplicatii sau servicii non-Apple (dar pentru care Apple are deja solutii) folosesti in fiecare zi?

PS: cine mai zice acum ca sunt Fanboy?

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

19 Comments

 1. Te contrazic la Safari pt ca Chrome-ul nu e asa user friendly cand deschis 100 de taburi in acelasi timp cum fac deobicei si bookmark-urile sunt geniale la Safari. E mult mai dificil sa te obisnuiesti cu Chrome. Asta e parerea mea pt ca eu intodeauna am atatea taburi deschise ca in Chrom mi-e dificil sa trec de la una la alta, tab bar-ul din Chrome e nesatisfacator….

 2. 1. Adium – pentru IM
  2. Thunderbird, pt ca Mail mi-a facut multe probleme si rpefer sa am inbox-uri separate
  3. Picasa – pt managementul fotografiilor
  4. Burn – mai multe optiuni decat Disk Utility
  5. Handbreak – pentru dvd rip si orice conversie video, gen pt iPad.
  6. Stuffit expander free
  7. VLC Player
  8. NTFS-3G – pt ca am nevoie sa acesez discuri formatate ntfs.

 3. Salut Adi,

  eu am asa:
  1.Chrome
  2.MS-Office pentru MAC
  3.VLC
  4.Audium
  5.Skype
  6.GMail Notifier

 4. Nu stiu cum e la voi dar la mine VLC ruleaza total aiurea pe Mac OS X. E departe de versiunea pentru Windows… La voi cum merge?

 5. Ai dreptate cu Chrome-ul. Si eu l-am descoperit accidental si mi-am dat seama ca merge mult mai repede… si eu eram si cred ca uneori inca mai sunt fan Mozilla (dar doar din melancolie)…
  Mi-am achizitionat un Macbook Pro de 4 zile si momentan nu am instalate prea ulte aplicatii, dar pentru mine un MUST, sunt urmatoarele, pe care le si folosesc deja:
  1. MS Office 2011 for Mac
  2. Google Chrome … si am instalat si Mozilla
  3. Skype

 6. Aici… la browsere fiecare are preferintele lui si fiecare s-a obisnuit cu cate ceva… cunosc si multi utilizatori de Opera, carora le este greu sa treaca la altceva…

 7. @Crazy Men: si eu deschid multe tab-uri. dar nu 100. Hai sa zicem 15-20 (uneori). Pe de alta parte, este contra-productiv sa deschizi atitea tab-uri oricum.

 8. A testat cineva Sparrow? Merita oare sa schimb Mail? In rest Chrome este genial (mai putin modul in care se descurca cu flash-ul uneori)

 9. Eu folosesc VLC, Toast Titanium, Blackbox (ringtone-uri pt iphone), Photoshop C5 si altele.
  Iar in Safari nu stau eu sa deschid unul cate unul, am bookmark-uri speciale cu absolut toate site-urile pe care le folosesc: Cars, Automakers, News, Social, Music, Movies, Hi-FI Audio, Fashion, Technology, Funny, etc…

  Si mie imi convine sa am 100 de tab-uri pt ca am toata informatia deodata, nu ma chinui cu alte pagini ci deobicei citesc informatia, inchid tab-ul si tot asa. E mult mai simplu. Imi plac informatiile condensate. Sa termin cu toate stirile despre TOT in 15min.

 10. E simplu, pentru ca inca nu mi-am cumparat 10.6, am 10.5 si Mac App Store nu merge pe sistemul meu pana nu imi fac update. Sincer nu folosesc RSS reader ca n-are sens pentru mine. Asa m-am obisnuit eu…

 11. sparrow este absolut excelent! eu il folosesc pe cel Lite dar ma gandesc serios sa iau in curand sparrow-ul cu bani.
  Dar daca nu aveti cont gmail (nu stiu de ce n-ati avea…) nu stiu daca o sa va placa asa de mult.
  Doua plus-uri neasteptate: suport pentru shortcut-urile gmail (y pentru archive, r pentru reply, etc.) si suport pentru conturile google apps.

 12. Am o intrebare: cu ce se poate inlocui VLC? – ma deranjeaza ca nu pot mari textul de la subtitrari

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*