Surprize in Concursul Orange

Ce te faci cind ai un concurs de aplicatii de genul celui organizat de Orange si gasesti numai idei oarecum inspide? Poate ca il ignori. Dar daca printre ele se gasesc si niste super aplicatii care au rupt gura tirgului in toata lumea?

M-am amuzat cind am vazut ca romanii au inscris in concurs aplicatii de genul Angry Birds sau Guerilla Bob. Ce sa caute niste super jocuri de iPhone si iPad, care au fost promovate de Apple si care au castigat zeci de mii de dolari intr-o competitie destinata developerilor romani?

Ei bine, nu mica mi-a fost mirarea cind am aflat ca intrarile in concurs erau valide. Da, “Guerilla Bob” chiar a fost desenata de un excelent artist 3D din Romania – Bogdan Iliesu. Imi e greu sa cred ca ratingul acordat de cei care voteaza in concursul Orange este de numai 2 din 5 stele. Dar poate ca oamenii nu au avut incredere in capacitatile romanilor. Si uite ca se poate sa avem si oameni ai caror nume nu spune multe, dar ale caror creatii ne fac viata mai frumoasa in fiecare zi.

E ciudat ca si alte aplicatii foarte bune au rating-uri mici. Eu inteleg ca developerul care si-a inscris o idee mai slaba in concurs sau are o aplicatie care copiaza un text a incercat sa isi promoveze cit de mult participarea la concurs. Pe de alta parte, developerii de talie internationala precum Bogdan Iliesu, Cristian Ivan sau Alex Brie nu au timp sa-si bata la cap prietenii sa-i voteze in fiecare zi.

Si uite aici intervine rolul tau: ai ocazia sa apreciezi valoarea developerilor romani printr-un simplu vot. Nu esti genul de iPhone user caruia ii plac jocurile? Atunci poate apreciezi aplicatii precum “Scoala de soferi”, “roUtil” sau chiar “Radio Manele” :)

Orange Romania nu uita sa-i rasplateasca nici pe cei care voteaza. Premiile puse la bataie zilnic includ: accesorii pentru iPhone – incarcatoare, seturi de casti, iPhone Docks, huse si folii protectoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*