Bateria – noua unitate de masura

Ben Brooks trece in revista toate “unitatile de masura” care contau pentru noi atunci cind venea vorba de computere/tablete/smartphones. Au fost vremuri cind a procesorul era cel mai important, apoi RAM-ul, sistemul de operare sau SSD-ul in comparatie cu HDD-ul.

Astazi durata de viata a bateriei conteaza. Asta pentru ca degeaba ai un super telefon sau o tableta care stie sa ruleze Flash, daca nu te tine bateria decit doua ore.

Battery life is the new benchmark — it’s the first thing that I look at on any new piece of hardware. We can now, finally, make the reasonable assumption that both the hardware and software is fast enough on most devices — so now what matters is portability — with battery life being the bullet point at the top of the list, set in bold.

Apple isn’t doing anything magical with battery life — they just make it a priority, and it needs to be top priority. No one really cares about how much RAM your phone has, or how many megapixels the camera shoots — what people care about is if, when they go to use the device, it works like they want and need it to. They care that they don’t have a depleting battery and have to start shutting off “features”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

9 Comments

  1. Salut Adrian vreau sa iti zic ca chiar apreciez ceea ce faci aici si de cate ori am avut vreo preob cu produsele apple am gasit raspuns aici dar as vrea sa stiu cu ce soft-uri se poate decoda alte telefoane de gen “Nokia” “Samsung” etc…Stiu ca iPhone se decodeaza cu ultrasnow dar de ex:Io am un iPhone 3g si are jailbreak are tot pe el dar am si un nokia n78 si mar interesa cu ce soft-uri il pot decoda de pe o singura retea sa mearaga pe toate.

  2. nu prea sunt total de acord. ca daca vrei baterie iti iei un blackberry si crede-ma ca uiti cand l-ai incarcat ultima data. fara sa exagerez cred ca pe blackberry m-a tinut bateria si 8-10 zile. doar vorbind la telefon maxim 15 minute pe zi. dar daca vrei jocuri mai repede mi-as lua un iphone chiar daca te tine maxim 2-3 ore daca te joci. La HTC spre ex am observat ca este un oarecare echilibru intre grafica si baterie. Jocurile sunt decente ( nu la fel de ok ca pe iphone ) dar bateria tine ceva mai mult. Depinde ce vrei. Plus ca acum au aparut tot felul de baterii portabile de rezerva care se incarca de la usb si poti sa alimentezi mai multe dispozitive.. Oricum ala care o sa descopere o baterie care sa te tina 1 an o sa fie un om bogat.

  3. @mnea: si Nokia 6310i pe care il aveam in urma cu 8 ani avea o baterie care tinea o saptamana si jumatate. Aici discutam despre computere portabile si app phones, nu feature phones.

  4. Adevarul e tehnologia din procesul de fabricatie al bateriilor n-a evoluat mai deloc in ultimii ani. Asta spre deosebire de tehnologia celorlalte componente…

  5. @Claudiu: Apple a schimbat procesul odata cu lansarea MacBook Pro-urilor de acum un an si ceva. Alea care suporta pina la 1000 de incarcari si au celule care se incarca doar cit au nevoie. Citeste la ei pe site.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*