Tutorial: cum instalezi iMovie pe iPhone 3GS

Si nici nu a fost greu de pus acolo. Ai nevoie de aplicatia in format .ipa (pe care o iei de pe AppStore) si de un telefon jailbreakuit. Dupa aceea trebuie sa modifici 2 stringuri din aplicatie, prin SSH.

Daca vrei sa folosesti aplicatia pe 3GS, 3G si chiar iPod Touch trebuie sa urmezi pasii de mai jos. Pasii nu sunt pentru incepatori si pentru ca nu i-am urmat inca, nu ofer idei de rezolvare a eventualelor probleme. Pasii sunt pentru Mac OS X. Ia-i ca atare:

Pasul 1: Dupa ce ai descarcat iMovie din iTunes cauta .ipa-ul in computer si schimba-i extensia in .zip.

Pasul 2: Dezarhiveaza zip-ul, da click dreapta pe iMovie si apasa “Show Package Contents”

Pasul 3: cauta info.plist si deschide-l cu un Text Editor. Eu folosesc BBEdit.

Pasul 4: cauta stringul care vorbeste despre Front Facing camera si schimba-l in “False”

<dict>

<key>front-facing-camera</key>

<false/>

</dict>

Ideea este ca iPhone 3GS sau iPod Touch nu au camera in fata sau nu au camera deloc si iMovie poate sa aiba probleme daca il lasi pe True.

Pasul 5: Schimba versiunea minima de iOS pe care merge iMovie. teoretic merge si pe orice de la 3.0 in sus, dar e mai bine sa ai 4.0 instalat.

<key>LSMinimumSystemVersion</key>

<string>3.0.0</string>

Pasul 6: Pune totul la loc intr-un zip si apoi schimba extensia in .ipa. La final pui aplicatia in iTunes si o sincronizezi cu telefonul tau.

Pentru pasii de pina aici nu ai nevoie de un iPhone Jailbreakuit, dar se poate intimpla sa nu mearga. Atunci ai nevoie sa descarci iMovie din Installous, sa-l duci pe computer prin SSH si sa urmezi pasii de mai sus.

Ai reusit? Cum merge?

pasii de mai sus sunt adaptati dupa un tutorial aparut initial (si apoi sters de) pe redmondpie.com.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

6 Comments

  1. Din pacate nu merge pe 3GS cu 3.1.3. Am urmat pasii, am instalat aplicatia, insa numai din installous pentru ca itunes nu o sincroniza, se deschide si iese dupa o secunda.
    Poate pe 4.0 ar merge bine

  2. mie mi’a mers direct din installous, dar se pare ca acum nu îmi mai face sync cu iTunes din cauza asta

  3. Mie nu mi-a iesit. Am iPhone 3G, iOS 4.0, JB cu redsn0w_win_0.9.5b5-4. Am downloadat iMovie .ipa de la apptrackr, am modificat extensia in .zip, am dezarhivat, am gasit Info.plist, am editat cu "plist Editor for Windows" si modificat conform instructiunilor, am salvat si apoi l-a instalat cu iTunes. Nu a survenit nicio modificare, mi se deschide aplicatia, dau "new project", aleg tema, iar cand ajung la pasul "Tap to insert media" pot adauga media, dar apoi cand dau preview sau orice, iese din aplicatie. Daca aleg "Tap to record from camera", la fel, imi inchide aplicatia.
    Mai incerc, poate-mi iese si dau de stire.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*