de la pc la mac: Ecto – in cautarea WLW-ului pierdut

una dintre cele 3 mari griji pe care am avut-o atunci cind am trecut de la PC la Mac a fost gasirea unei aplicatii pentru scris pe blog, din offline. windows live writer (wlw) este THE offline blog editor. am zis-o de fiecare data. Microsoft a creat unul dintre cele mai bune programe de acest gen: simplu, cu o gramada de functii si usor de customizat cu plug-in-uri. mai da erori din cind in cind la publicare dar isi face treaba foarte bine. si mai e si gratis.

cind am trecut la mac aveam de ales sa folosesc windows XP virtualizat sau in bootcamp ca sa beneficiez in continuare de puterea WLW. bootcamp nu am (inca) si ca sa pornesc VMware doar pentru WLW parca nu merita. nu de alta, dar sistemul se misca mai greu si consuma mai multa baterie. iar microsoft nu vrea sa faca wlw pentru mac.

in universul mac, cind vine vorba de Offline blog editor ai de ales intre Mars Edit, Ecto sau Qumana. mda, exista si altele dar nu mi-au parut suficient de puternice.

Mars Edit e bun dar nu e altceva decit un text editor asa ca trebuie sa stii sa te joci cu tag-uri html. ai o fereastra de preview dar nu se compara cu un editor WYSIWYG. poti sa-l customizezi destul de mult, dar tot nu se ridica la nivelul wlw. Qumana are niste chestii enervante precum inserarea unei reclame la propriul software in fiecare post. nu l-am incercat insa cu mare atentie.

ce mi-a placut la Mars Edit este faptul ca e gratuit pentru 30 zile dar e foarte usor de folosit gratis cu un simplu hack. tot ce trebuie sa faci este sa schimbi data sistemului inainte sa deschizi software-ul. poti sa treci foarte usor de cele 30 zile gratuite. era enervant sa fac asta de fiecare data asa ca am ales sa incerc si Ecto. si nu am gresit.

Ecto vine cu o functie pe care nici WLW nu o are. cind setezi blogul pentru prima data se apuca sa-ti descarce de pe server toate posturile cu informatiile, tag-urile si categoriile aferente. sanatatea mentala a blogului tau (si a autorului lui) va fi intr-o stare mai buna dupa asta. Ecto este mai mult decit un editor WYSIWYG. poti sa ii adaugi in meniuri custom html tags care il fac foarte puternic.

ii lipseste ceva din simplitatea lui wlw dar povestea cu “Custom tags” te face sa te simti mai hacker si asta e bine. cred…

Ecto vine si cu alte functii bune precum “create summary” care merge uimitor de bine chiar si cu un post in limba romana. jucaria iti ia automat doar anumite fraze din text si le pune una dupa alta fara sa piarda sensul postului. Ecto nu este gratuit dar pentru asta exista Serial Box, nu?

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. de ce merita sa treci de la PC la Mac | boio.ro
  2. inapoi la Windows | boio.ro
  3. 8 aplicatii pentru Mac care sunt mai bune decit cele facute de Apple | boio.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*