Biblioteca intra in 2011

Imi aduc aminte cu placere de momentele pe care le petreceam la Biblioteca Judeteana Constanta. Cu atit mai mult cu cit cladirea era foarte moderna. Numai ca mergeam acolo doar atunci cind cartile care mi se cereau la scoala nu erau deja in biblioteca proprie. Sunt curios citi clienti mai au acum, cind poti sa gasesti carti si chiar referate gata facute pe Internet.

In USA bibliotecile invata sa fie moderne si sa adauge continut usor de digerat sub orice forma. Da, vorbim de carti electronice care pot fi downloadate de abonatii la biblioteca direct pe iPhone, iPad sau Nook. Avantajele sunt evidente atit pentru Biblioteca cit si pentru cititori: nu trebuie sa te intorci sa predai cartea si nimeni nu se teme ca ea va veni cu pagini lipsa sau neingrijita.

In momentul de fata, Biblioteca cu pricina ofera carti pe Mac, Windows, Android si iOS si citeva readere de pe piata (mai putin Kindle). Odata ce ai devenit abonat al Bibliotecii trebuie sa instalezi o aplicatie care te ajuta sa imprumuti cartile si sa iti controlezi contul de abonat. Cartile sunt in format .pdf sau ePub si marele avantaj este ca nu trebuie sa calci prajul Bibliotecii ca sa imprumuti cartea.

via

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

4 Comments

  1. pe site vezi imaginea unui program care vrea sa dezvolte sistemul de biblioteci publice din Romania.
    Si vei fi multumit sa afli ca, in ciuda tuturor greutatilor pe care BJ Ct le are, este inca de mare relevanta pentru populatia Constantei. Printre articolele de pe site vei gasi si info despre BJ Ct.
    Am intrat pe blogul tau pt ca am cumparat un 3gs si incerc sa vad tot ce poate. M-a surprins articolul despre biblioteci.
    Apreciez efortul pe care-l depui in acest blog. Mult respect

  2. Idea mi se pare corecta, tinind cont de secolul in care traim (sau, cel putin, traiesc ei).
    Acum, intrebarea mea ar fi: respectiva biblioteca accepta abonati si de prin alte locuri? Nu neaparat pentru beletristica (recunosc ca in nici o carte nu ma pot “cufunda” atit de bine ca intr-una scrisa in romana), cit mai ales pentru cartile IT si medicale, la care anglo-saxonii sint imbatabili.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*