Xmarks inchide pravalia

Cind pun mana pe un nou computer, instalez mai intai browserul preferat. Indiferent daca e vorba de Firefox sau Chrome, ma asigur ca pun pe el Xmarks. In felul asta bookmark-urile sau parolele mele sunt prezente imediat, fara sa stau sa le import manual.

Cind a aparut Xmarks pentru Safari l-am instalat imediat. Stiam ca daca lucrez in Firefox primesc automat bookmark-urile in Safari si de acolo, pe calea iTunes, se duc pe iPhone si iPad.

Din pacate, Xmarks au anuntat ca inchid serviciul in luna ianuarie 2011. Motivul lor: nu au reusit sa puna la punct un sistem de monetizare valabil.

Sunt constient ca exista si alte solutii de sincronizare de bookmarks, dar niciuna nu merge pe toate browserele mari. Xmarks te ajuta sa iti muti informatia de pe serverele lor si sa iti stergi contul. Problema e alta: cu ce inlocuiesti un astfel de serviciu?

O solutie ar fi un release Open Source, dar cine sa se ocupe de el? Firefox are Sync, Chrome are chestia aia built-in de la Google, Safari are MobileMe (care nici macar nu e Free) Sunt prea ocupati.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

5 Comments

  1. Pacat, am inceput cu delicio.us si am migrat pe Foxmark care a devenit Xmark (bun serviciu) trebuie sa ma intorc la delicious in lipsa de altceva

  2. Nashpa rau. Si eu io folosesc de ani buni si era perfect pt a-mi sincroniza automat pqginioe preferate pe firefox, safari for mac, ipad si iphone.
    Nu stiu de ce tembelii de la apple ma pun sa platesc 99dolari/an pt MobileMe si nu sincronizeaza macar notes si bookmark cum trebuie. Nu mai zic ca nu are backup de sms care ar fii banuiesc banal de rezolvat…
    Asteptam variante…;)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*