Viitorul sediu Apple

Dupa ce a anuntat iOS 5, OS X Lion si iCloud, Steve Jobs si-a mutat jucariile in sediul Consiliului Local din Cupertino. Nu la sediul Apple, ci chiar la sefia orasului.

Misiunea lui a fost de a-i convinge sa aprobe planurile pentru noul sediu al Apple – o adevarata nava spatiala.

Video de mai jos este pledoaria lui Jobs. Imi aduce aminte de sedintele de Consiliu Local Constanta. Acolo nu se discutau planuri pentru una dintre cea mai importanta companie din lume, ci doar hoteluri si carciumi ale prietenilor consilierilor. Cu toate acestea consilierii de la malul Marii Negre nu incercau sa stoarca promisiuni de Free WiFi de la petenti, asa cum fac aia din Cupertino.

Nu este neaparat jobul meu sa prezint o sedinta de Consiliu Local al unui oras mic din America, dar e interesant de urmarit felul in care Steve Jobs se prezinta intr-o prezentare care nu e repetata si care nu are ca obiectiv un viitorul produs Apple, in sensul pe care il stim deja.

In plus aflam amanunte interesante despre cum Jobs a lucrat pentru HP la numai 13 ani.

Eu cred ca daca baietii din Cupertino nu le dau terenul, sa vina la Constanta.

Daca nu ai vazut deja cum arata actualul sediu Apple, iti recomand acest mic clip facut de mine in toamna lui 2010:

via

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

8 Comments

 1. terenul il au. le trebuie aprobare. dar nici asta nu cred ca o sa fie vreo problema.

 2. Ar fi o tampenie mare cat China, India si inca vreo 2 tari la un loc, sa nu ii dea voie sa faca ceea ce are de gand sa faca.
  Oricum nu stiam ca nu se fumeaza la Apple. Sincer, nu am fost atat de des pe acolo.
  Super cladirea si probabil ca orice lucru Apple din ultima vreme, o sa fie extraordinar si inovativ.

 3. Super tare tricoul cu mothership, vreau si eu unul :D ..cum pot face rost?? stie cineva ?

 4. M-a dus cu gandul la 2 chestii:
  1. Bucata de teren are forma statului Nevada, sediul e ca o farfurie zburatoare = Area 51
  2. Parca era o tema in Keynote care era identica cu asta.
  Lasand gluma la oparte, e un proiect tare, in stil Apple, si poate la noul sediu vor face niste zile ale portilor deschise ;)

 5. Gizas!!!
  E corect sa spui ca toti suntem oameni, si domnul asta care pare venit din secolul 25, si manelarul roman care trece cu `gipanul` pe rou?
  Ii venea la saraca consiliera sa-si dea palme ca a intrebat idiotenii…
  Aproape ca ma lamureste sa-mi cumpar inca un iphone :D

 6. Amazing! Doua lucruri m-au facut inca o data(daca mai era cazul) sa ma gandesc la ceea ce inseamna o companie condusa de adevarati profesionisti in ceea ce realizeaza zilnic si anume:
  1) Avand in vedere starea lui Steve de sanatate,a venit a doua zi dupa prezentarea avuta in San Francisco pentru a sustine in fata autoritatilor un proiect de viitor,cu beneficii atat pentru companie cat si pentru comunitatea locala;
  2) Chiar daca este un proiect extrem de important pentru viitorul companiei,Steve a tinut sa faca el prezentarea-nu cred ca nu avea un specialist (sau mai multi) care s-au ocupat in detaliu de acest proiect si care puteau cu usurinta sa sustina prezentarea in fata alesilor comunitatii.
  Numai aceste doua aspecte iti dau o lectie despre cum un adevarat CEO al unei multinationale gandeste si pune in aplicare de la strategii de produs la dezvoltarea pe toate nivelele ale companiei.

  A new lesson from Steve !

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*