Live Blog: Totul despre noul iPhone 15 și 15 Pro Max, Apple Watch S9, Apple Watch Ultra

Apple Event 2023. FOTO Apple
Apple Event 2023. FOTO Apple

Apple vine cu lansările toamnei pe 12 septembrie, iar evenimentul se anunță unul cu multe elemente cunoscute. Zvonurile au venit cu atâtea detalii încât este greu ca Apple să ne surprindă cu adevărat. Rămâne de văzut dacă zvonurile se adeveresc.

20.01 – Apple a început evenimentul cu un video despre momentele aproape tragice în care un iPhone sau Apple Watch a salvat viața cuiva.

20.05 – Un nou eveniment pre-înregistrat. Tim Cook începe cu o prezentare de pe gazonul din Apple Park. Începe, nu cu telefonul, ci cu Mac-urile.Vorbește și despre Apple Vision Pro. Afirmă din nou că device-ul apare la începutul anului viitor.

20.08 – Trece repede la Apple Watch și iPhone.

20.09 – Jeff Williams prezintă Apple Watch, dar nu din Apple Park, ci de pe un pod.

Apple Watch series 9 – nu pare foarte diferit ca design exterior. Are un chip mai puternic, evident. Baterie de 18 ore, spun ei. Cererile către Siri sunt rezolvate direct pe ceas. Nu mai merg în cloud. Poți să o întrebi pe Siri informații legate de sănătate. Deocamdată doar în engleză și mandarin.

Funcția de name drop e disponibilă și pe ceas.

De acum poți să vezi unde e telefonul tău, similar cu AirTag. Ceasul va avea o luminozitate mult mai bună într-o zi însorită.

20.14 – Double Tap pe ceas. Apropii degetul mare și arătătorul repede și poți să controlezi butonul principal dintr-un ecran. Oare merge și pe generațiile mai vechi?

Double Tap is the new “atinge ceasul cu nasul” :)

Apple Watch 9 vine în 3 culori pe aluminiu și oțel de 3 culori.

20.17 – Au invitat-o pe mama natură la o ședință ca să se laude cu ce fac pentru mediu. Funny, but… really?

20.23 – Până în 2030 Apple vrea să fie carbon neutral peste tot în lume. Până și brățările de ceas sunt făcute din materiale reciclabile. Apple Watch este primul produs net zero, de la materiale până la încărcare.

20.26 – Apple renunță la pielea naturală pentru orice produs nou. FineWoven este un material textil folosit pentru curele de ceas.

20.29 – Apple Watch Ultra 2 – Vine cu funcțiile de la Series 9 și altele în plus. Chestii destinate în special sportivilor: bicicliști, scafandri, Ceasul vine cu baterie de 36 ore (72 în low power mode).

20.34 – Apple Watch SE de generație nouă – 249 dolari. S9 începe de la 499 dolari. Ultra este 799 dolari.

20.35 – iPhone 15 – Vine cu Dynamic Island. Vine în 2 dimensiuni – iPhone 15 și iPhone 15 Plus. Pe spate are 2 camere așezate pe diagonală. Vine în 5 culori. Are un ecran protejat de un strat ceramic. Carcasa este din aluminiu reciclat, cobalt și alte materiale.

20.40 – Camera de pe spate are 48MP. Ai opțiune de 0.5x, 1x sau 2x cu 2 camere. Adică fac un crop pe camera principală ca să zoomeze.

20.48 – iPhone 15 va avea o calitate mai bună a apelurilor telefonice. Emergency SOS va fi disponibil în mai multe țări. Pe lângă asta vei avea și o funcție de ajutor în caz de probleme cu mașina. Deocamdată doar în USA. Aceste servicii sunt gratuite pentru iPhone 15 doar 2 ani. Nu au zis cât vor costa după aceea.

20.51 – iPhone 15 vine cu mufă USB C. La fel și carcasa de AirPods. Apple subliniază și faptul că iPhone 15 vine cu MagSafe.

20.52 – Carcasele de piele dispar și de la iPhone.

20.54 – iPhone 15 pornește de la 799 dolari și 15 Plus este 899 dolari. La noi prețul acesta va fi de 799 euro + tva, adică aproximativ 4700 lei.

20.55 – iPhone 15 Pro – e făcut din titan. E mai ușor, are rama mai subțire și parcă și dynamic island e mai mic. Vine și în varianta Pro Max.

20.59 – iPhone 15 Pro vine în 4 culori. Toate arată foarte bine.

21.00 – Dspare butonul de mute. E înlocuit de un Action Button. Îl apeși prelung și pui telefonul pe mute. Dar poți să activezi cu el funcția de reportofon, camera, live speech, Shortcuts.

21.04 – Da, e mai rapid cu noul A17 Pro. Dacă îi cumperi un cablu USB-C mai rapid o să poată să transfere datele mai repede.

21.11 – iPhone 15 Pro vine cu 3 camere, dar Apple spune că sunt echivalentul a 7 camere. Îmi plac birourile Apple, dar scaunele alea înalte și fără spătar trebuie să fie foarte incomode. Una dintre camere are Zoom optic de 5x.

21.17 – Poți să folosești iPhone 15 Pro ca o cameră și să înregistrezi direct pe un hard extern sau să vezi imaginile live pe un Mac. Evident, cu un cablu USB-C. Wait, cu lightning nu se putea?

21.18 – Poți să filmezi video spațiale. Adică un fel de 3D pe care apoi să le vezi pe Vision Pro.

Prețul este de 999 dolari. Pro Max pornește de la 1199 dolari și are capacitatea minimă de 256GB. Toate sunt lansate pe 22 septembrie.

20.21 – iCloud+ vine cu noi dimensiuni de 6 și 12 TB. Nu au spus prețul în Keynote. Cel mai ieftin iPhone rămâne iPhone SE, urmat de iPhone 13 și apoi 14.

Nu au zis când lansează iOS 17, dar e de așteptat să vină în jur de 22 septembrie.

Well, ce te tentează din noile produse?

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*