Unde se mănâncă bine în Constanța și Mamaia. Restaurante și terase cu prețuri pentru toți

Platoul cu pește și fructe de mare de la Pescăria lui Matei. FOTO Adrian Boioglu
Platoul cu pește și fructe de mare de la Pescăria lui Matei. FOTO Adrian Boioglu

Mă tot întreabă prietenii care vin la Mare unde să meargă să mănânce. Unii vor o terasă cu priveliște bună, alții vor mâncare ca lumea, iar pe alții îi interesează doar ceva cu specific local.

Am decis să scriu acest articol și să-l updatez atunci când e cazul cu informații noi, cu poze sau chiar locuri interesante. Părerile de mai jos nu sunt sponsorizate. Sunt doar recomandări prietenești. Dacă vrei să știi ceva în plus despre anumite restaurante sau terase, sau vrei să testez unul anume, poți să-l recomanzi în comentarii sau să discutăm despre el pe Pagina de Facebook boio.ro.

Trebuie să spun că nu există “acel restaurant” unde m-aș duce de fiecare dată. Ceea ce e bine, cred eu, pentru că varietatea și concurența pot să ducă la calitate mai mare și prețuri mai bune. Așadar, ceea ce vezi mai jos NU e un clasament, ci doar o trecere în revistă aleatorie.

Voi încerca să recomand și unul sau mai multe feluri de mâncare de la fiecare restaurant. Și știi cum e: dacă mie îmi place pizza și o mănânc mereu, nu înseamnă că și ciorba e bună… La fel, o să spun și ce nu-mi place, dacă e cazul. Ai alte preferințe în materie de restaurante sau feluri de mâncare? Well, e și normal. Gusturile nu se discută.

❤ Restaurantul “La Scoica” din Constanța

Specific mereu că e vorba de cel din Constanța pentru că mai e unul și în Mamaia, iar acolo nu mi-a plăcut.

Locație: Constanța, strada Aprodul Purice nr.1 – 1A (pe bd. Mamaia vis-a-vis de Universitatea Ovidius) sau online https://lascoicalandconstanta.ro/contact/

Îmi place pentru că: are meniu foarte variat. Nu știu dacă e fel de mâncare pe care nu îl poți comanda aici. În plus, terasa e sufiecient de largă, spațioasă, cu mese la care poți să aduci și 20-30 persoane, dar și cu spații mai intime, de familie.

Ce mănânc la Restaurnatul La Scoica:
– Midii pane cu ciuperci sote și lipie simplă.
– Vită Blue Cheese: este carne de vită cu sos gorgonzola. Merge și varianta de Pui Blue Cheese. Am luat o dată și porc, dar nu mi-a plăcut în mod deosebit.
– Lasagna
– Papanași
– Desert A La Scoica: este un papanaș care are deasupra nu smântână și dulceață, ci frișcă, dulceață și înghețată. E ceva special pe care l-am gustat doar aici. E mare, dar are preț bun și dă bine în pozele de pe Instagram :)

Ce nu îmi place: La Scoica era un restaurant cunoscut și pentru pizza lor, dar în ultimii ani ori au schimbat bucătarul, ori fac economie pentru că, de cele mai multe ori, primești o pizza uscată / prea prăjită și săracă în topping.

❤ Asado Steakhouse Constanța

Locație: Strada Smardan nr. 12, Constanta (în spatele Colegiului Național Mircea cel Bătrân Constanța) sau online: http://www.asado.ro/

Îmi place pentru că: aici mănânci cea mai bună friptură de vită din Constanța. Dar, la pomul lăudat să nu te duci cu sacul. Friptura aia scumpă, dar foarte bună e acompaniată de cartofi congelați de la Metro.

Ce mănânc la Asado Steakhouse:
– Cea mai scumpă friptură (îmi scapă numele pentru că ultima dată când i-am vizitat nici măcar nu o aveau). Costă 270 lei, dar merită fiecare bănuț. Eu o mănânc well done. E cea mai bună (și evident, cea mai scumpă) din meniul lor. Vine pe un fund de lemn cu o porție de cartofi prăjiți alături.
– Rib Eye Boneless Wagyu Australia (well done) – Este FOARTE bună, dar vine într-o tăviță unde își lasă grăsimea și poate să fie cam uleioasă. Costă 190 lei și merită!
– Beef Fillet Black Angus USA (well done). Costă 130 lei și merită!

Ce nu îmi place: Aceste fripturi vin cu prea puțini cartofi prăjiți și ăia sunt congelați. Asta lasă mult de dorit. Locația arată foarte bine și e decorată cu bun gust, dar unele scaune sunt metalice și foarte incomode. Poți să alegi să stai pe niște băncuțe. Tomberoanele de gunoi sunt la ieșire, pe dreapta. Acolo poți să vezi, în anumite zile, cutiile de cartofi congelați de la Metro.

❤ Byblos Constanța – Lebanese Restaurant

Locație: Bd. Tomis, 48AB, Constanța (vis-a-vis de Prefectura Constanța)

Ce îmi place: Restaurantul arată chiar bine. A fost redecorat prin 2017 cu motive din piramidele egiptene sau alte simboluri orientale. Mâncarea e bună și prețurile sunt OK. De obicei nu e foarte aglomerat. Găsești o masă și fără rezervare.

Ce mănânc la Byblos:
– Humus cu lipii libaneze. Ia 2-3 lipii de la început. Le poți mânca și în loc de pâine.
– Kebbe – sunt niște chifteluțe din carne de vită cu năut, cremă de susan și muguri de pin. Merg foarte bine în combinație cu Humusul și cu cartofi prăjiți. Se cumpără la bucată. Pentru un adult care mai mănâncă și humus sau altele, 3-4 bucăți sunt de ajuns.
– Mix grill – e un platou pentru 2 persoane cu tot felul de cărnițe la grătar și frigărui. Și ele merg cu humusul și cu lipiile libaneze.

Ce nu îmi place: Nu am găsit ceva care să nu-mi placă. Poate doar angajatele care uneori sunt plictisite.

❤ Nikos Greek Taverna din Constanța

Locație: Constanța, Bd. Tomis, 44 (peste drum de / pe diagnoală față de Consiliul Județean Constanța)

Ce îmi place: Am descoperit Nikos atunci când aveau un singur restaurant (acesta de pe Bd. Tomis) și erau doar 6 mese. Nu am fost în Grecia până acum, dar îmi imaginez că restaurantele de acolo sunt similare cu acesta și tot așa se mînâncă și pe acolo. Zic asta pentru că pot să compar anumite feluri de mâncare cu cele gustate de la restaurante grecești din Bahamas, Long Beach (California) sau în Cartierul Latin din Paris.

Acum au apărut mai multe restaurante cu același nume în Constanța, Mamaia și București. Nu le-am testat, așa că nu bag mâna în foc pentru ele.

Ce mănânc la Nikos:
– Gyros de porc – vine într-o tavă de aluminiu cu cartofi noi, tăiați rondele, niște sos tzatziki, ceapă (pe care eu o dau la o parte), roșii și o lipie în bucăți. Evident, are în el și carne de porc.
– Gyros de Pui – nu e la fel de bun pentru că (după gustul meu) puiul trebuie să fie mai bine făcut.
– Tortul casei – e un tort Snickers cu blat de ciocolată, caramel și alune.

Ce nu îmi place: În ultimii ani locația de pe Bd. Tomis este mai mereu foarte aglomerată. S-au extins la subsolul clădirii, au scos mese și afară, dar vara stai chiar și 45 minute ca să prinzi un loc. Cred că au nevoie de un spațiu mai mare și de angajați puțin mai atenți. Am văzut mulți elevi/stundeți pe la ei. Odată cu aglomerația – cel puțin în timpul verii – porțiile se micșorează ca prin minune :)

❤ Cin-Cin Constanța

Locație: Constanța Bd. Tomis, 28, pe colț.

Ce îmi place: Știi shaorma aia din anii 90? Fără fițe sau ingrediente suspecte. Doar o shaorma bună și atât. Ei, aici o găsești. Sunt convins că e cea mai bună shaorma din Constanța.

Ce mănânc la Cin-Cin: shaorma mică care conține pui, cartofi prăjiți, maioneză fără usturoi, castraveți proaspeți și puțină varză. Merge și un suc sau o apă, că tot vine la meniu. Meniul loc e destul de variat, dar nu pot să zic că pizza sau alte preparate sunt chiar OK.

Ce nu îmi place: seara este destul de aglomerat. Mai ales în timpul sezonului. Comanzi la geam și uneori nu găsești loc la mese. Rulajul este unul foarte mare, așa că mesele nu sunt mereu curate. Dar poți să iei shaorma și să pleci cu ea în mână spre Piața Ovidiu.

În cazul în care vrei o shaorma similară și ești în zona Dacia din Constanța, mergi la Famous, pe Bulevardul Alexandru Lăpușneanu, 104.

❤ Pescăria lui Matei

Locație: Agigea Strada Meduzei, 4. Nu e în Constanța, dar merită să-i faci o vizită. Nu se fac rezervări, așa că sună înainte ca să vezi măcar dacă ai șanse să prinzi un loc. Chiar ești nevoit să aștepți, lângă restaurant este o mică plajă frumos amenajată și un loc de joacă pentru cei mici.

Ce îmi place: mai ales mâncarea și faptul că patronul, Matei Datcu, e mai mereu printre mese. Se așează cu tine la masă, mai discută de una-alta. Priveliștea și decorul sunt și ele la superlativ. Pe pereți sunt pozele de familie ale lui Matei cu tatăl și bunicul care au fost și ei pescari și cu echipa lui care iese pe mare.

Ce mănânc la Pescăria lui Matei:
– Platou în formă de pește pe care pun: midii pane, hamsie prăjită (proaspătă, nu ca aia din Mamaia), chifteluțe de pește, icre de știucă cu puțină ceapă și pâine prăjită. Eu NU mănânc pește și fructe de mare decât de 1-2 ori pe an. Și cred că doar pe aici am mâncat în ultimii 5 ani. Da, e platoul din imaginea principală a acestui articol.
– Tort. Întreabă ce au disponibil și ia ceva. Sigur o să-ți placă.

Ce nu îmi place: Știu că nu ține de Matei, ci de Primăria Agigea, dar zona are nevoie de o sistematizare mai bună și de o parcare pe măsură. Alături vei găsi și restaurantul Golful Pescarilor. Nu îl recomand. Mai bine aștepți 30 minute în plus și mănânci la Matei.

❤ Barrels Pub Mamaia

Locație: Stațiunea Mamaia, zona Butoaie

Ce îmi place: atmosfera, decorul și – bineînțeles – mâncarea.

Ce mănânc la Barrels Pub Mamaia:
– Big Boy Burger
– Fromage Burger

Ce nu îmi place la Barrels Pub Mamaia: nu cred că e ceva ce nu-mi place. Poate doar faptul că vara găsești mai greu locuri, iar parcările din zona sunt full. Știu că nu e vina lor.

❤ La Popas în Valu lui Traian

Locație: Pădurea Valu lui Traian (pe drumul Constanța – Valu, înainte de intrearea în localitate, pe partea dreaptă)

Ce îmi place: faptul că în doar câțiva ani s-a transformat dintr-un gratar de mici pentru șoferii de TIR într-o locație foarte cool. Stai în pădure, ai mese de lemn, băncuțe – leagăn și un maaaare loc de joacă pentru copii. Există mese și afară și înăuntru și poți să-ți parchezi mașina printre copacii din pădurice. Mâncare a ieftină și nu e de restaurant de fițe, dar e foarte variată.

Ce mănânc la Popas Valu lui Traian:
– aproape orice: de la clasica ceafă de porc cu cartofi prăjiți, la burgeri sau chestii mai sofisticate.

Ce nu îmi place: uneori au muzică pe o scenă amenajată afară (muzică ușoară, populară românească sau turcească) și asta e pentru gusturi mai… “bătrâne” decât ale mele. În plus, boxele formației fac un zgomot de nu poți să te mai auzi cu persoana de lângă tine. În zilele aglomerate, angajații sunt total depășiți de situație.

❤ Restaurant La Povești din Murfatlar

Locație: Aleea Trandafirului, 2A în orașul Murfatlar. Da, știu că nu e în Constanța, dar pe drumul spre București sau într-o după-amiază când vrei să mănânci bine și să nu stai printre turiști, merită să dai o fugă. E puțin mai greu de găsit pentru că nu e la drumul mare, ci trebuie să te strecori printre blocuri. O găsești cu Google Maps.

Ce îmi place: noua locație arată foarte bine. Ai câteva mese în interior (decorate în stil oarecum oriental) și mai multe mese afară. În plus, ai un frumos loc de joacă pentru copii. Curtea este mereu verde și e un loc bun pentru poze.

Ce mănânc la Restaurant / Terasa La Povești:
– Tochitura de porc – De departe cea mai bună. Vine cu mămăligă și un ou ochi. Eu iau și o porție de cartofi prăjiți. Uneori înlocuiesc mămăliga cu lipie.
– Pastrama de Oaie cu Mămăliguță

Ce nu îmi place: Nu am găsit ceva care să nu-mi placă. Poate doar faptul că angajații sunt neatenți uneori.

Ai recomandări care merită testate? Ai un restaurnat și un fel de mâncare preferat? Lasă-le în comentarii sau discutăm despre ele pe Pagina de Facebook boio.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

11 Comments

  1. Salut,ai uitat un restaurant cu specific “Bucataria Sultanului” langa autogara sud(gara)…..

  2. @Lora: am incercat – ce-i drept in urma cu mai bine de un an si jumatate – si nu m-a dat pe spate atunci. Am sa revin si, daca imi place, il pun pe lista de mai sus.

  3. Incearca sa mananci macar medium… sau medium rare. Sunt locatii in care esti refuzat daca ceri well done. Sa dai 270 pe o friptura de vita si sa o ceri well done e la fel ca si cum ai lua 1 kg de rasol de la metro la 20 ron kg si sa il pui pe gratar !

  4. @andrei: am incercat medium si nu pot sa o mananc. Medium rare… depinde de locatie. Nu peste tot imi place.

    Mi s-a intamplat in Paris sa fiu refuzat sa o faca well-done ;)

    Eu sunt obisnuit asa pentru ca in SUA e facuta well-done si e delicioasa. Dupa ce mananci un T-Bone sau un Rib-eye well-done in USA, nu mai vrei medium pe nicaieri.

  5. Salut,
    Pe parte de peste recomand Bonfish, un restaurant deschis in 2017 care nu face rabat la gust, personal amabil iar patronul este oricând la dispoziția clienților.
    Preturi decente!

  6. @Andie: cu plăcere. O altă zonă frumoasă este în rezervația naturală Fântânița situată între Murfatlar și Ciocârlia, la doar câțiva km mai departe de “La Povești”.

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. O noutate interesantă în meniul McDonald's România: Cartofi cu Sos Western și Sos de Brânză | boio.ro
  2. 10 Știri care Merită Atenție – 28 octombrie 2018 – boio.ro
  3. Mâncare grecească bună în Constanța - Nikos Greek Taverna - 99XP

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*