Skype pentru iPhone – de azi in AppStore

update: daca ai un iPhone jailbreakuit si nu iti merge Skype pe el, asigura-te ca ai facut update la Mobile Substrate in Cydia. Problema va fi rezolvata in felul asta.

Era si cazul sa apara o aplicatie nativa. Skype pentru iPhone te lasa sa te conectezi la Serverul de voce si astfel poti sa ai in sfarsit VoIP de calitate, direct de pe telefon.

Partea buna este ca Skype foloseste contactele din agenda ta, asa ca poti sa suni direct pe cine vrei – pe computer sau telefon.

Eu astept inca o aplicatie similara de la Yahoo. Nu de alta, dar preturile lor pentru a suna pe un telefon mobil romanesc, de oriunde din lume sunt mai mici decit ale celor de la Skype. In plus, de pe yahoo voice poti sa suni gratuit la orice nr cu “1-800” din US. Astea inseamna cam orice companie si mai ales inseamna nr de telefon ale acelor cartele telefonice cu ajutorul carora poti sa suni ieftin in toata lumea. Prin Skype se platesc numerele cu 1-800.

Aparitia Skype pe iPhone este un eveniment asteptat de mult si mai ales unul cu o semnificatie aparte. Mai ales ca poti sa folosesti Skype si pe iPod Touch si sa-l transformi intr-un telefon ieftin, pe wifi.

Asta va face oare iPod-ul mai folosit decit iPhone? sau poate ca te va face sa suni de pe 3G. Sunt curios daca Orange ne va lasa sa folosim 3G pentru Skype pe iPhone.

pina le voi testa jucaria, ma bucur pentru un singur amanunt: Skype pentru iPhone e o aplicatie gratuita. Asa cum, de altfel, ar trebui sa fie orice aplicatie care te va face sa platesti mai tarziu pentru a o folosi.

LE: stiu ca merge doar pe WIFI, dar exista programele in Cydia care simuleaza o conexiune wifi, cind esti pe 3G – se numeste VoIPover3G. daca o testezi si merge, da-mi de veste.

Ca sa mearga trebuie sa intri prin SSH in telefon, in folderul

/Library/MobileSubstrate/DynamicLibraries si sa editezi VoIPover3G.plist adaugind in lista “com.skype.skype” (fara ghlimele). Atentie: daca nu te pricepi, mai bine o lasi balta! nu e pentru incepatori.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

9 Comments

  1. Aplicatia are cateva buguri, cel putin pe 3G-ul meu cu 2.2.1. Primul apel se efectueaza OK, sunetul este foarte bun, insa daca mai incerc sa efectuez inca un apel aplicatie se inchide subit.
    Am incercat Voip over 3G din cydia prin care imi merge perfect Fringul insa aceasta nu poate pacali skype-ul.

  2. LE: M-am documentat mai bine si am reusit sa fac apeluri over 3G. trebuia modificat plistul VoipOver3G ca sa recunoasca ID-ul aplicatiei skype.

  3. ok, am luat aplicatia .. dar tot nu merge… am vazut ca a zis ceva ca trebuie modificat dar nu prea inteleg ce … scuze pt deranj

  4. Se pare totusi ca lui skype nu-i plac iphone-urile jailbreak-uite. Aplicatia functioneaza numai pentru un minut dupa care se inchide. Solutia momentan este un update pentru mobile substrate dar acesta va dezactiva backgrounder si voipover3g pentru aplicatia skype.
    Saurik a confirmat ca lucreaza pentru un nou update ce va repara acest bug.

  5. LE: Saurik a lansat update-ul pentru mobile substrate care repara toate bugurile si aplicatia skype functioneaza perfect cu backgrounder si voipover3g.

  6. Multumesc pt tutorial, merge perfect acum dupa ce am instalat din cydia Mobile Substrade. Bafta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*