Ubuntu for phones

Ubuntu vine pe telefoanele mobile. Interfata arata OK la prima vedere, dar trebuie sa inveti cam multe gesturi. Dap, sistemul de operare se bazeaza numai pe gesturi. Nu exista butoane fizice.

Deocamdata Ubuntu for phones e in stadiu de idee pentru developeri si pentru manufacturerii de telefoane.

Ce nu vad eu este felul in care merge partea de telefon. Doar cu niste webapps nu se face primavara.

Marea problema e alta. Cine se afla deja intr-un ecosistem este greu sa fie rupt de el si sa intre in altul. Daca ai cumparat zeci de aplicatii si jocuri pentru iOS si ai in casa un Mac si un iPhone nu te vei duce la Ubuntu. Daca ai deja bani bagati in Google Play probabil ca nu vei renunta la tot ce ai cumparat pentru ceva nou, chiar daca interfata e mai atractiva.

Update: uite-l cum arata intr-un demo:

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

9 Comments

  1. Nu e vorba aici doar de webapps. “With the arrival of the Ubuntu SDK, apps can be written to work on all Ubuntu form-factors: it’s the same Ubuntu OS on the desktop and on the phone, so a single native application can work on both”. Probabil ca va ramine doar o idee…nu de alta dar Ubuntu TV a fost prezentat de cel putin 1 an…si pana acum nu exista vreun device.

  2. @darkstone: tot ce vezi acolo: Gmail, YouTube, Twitter, Facebook sunt webapps. Nu zic ca Facebook nu va face o aplicatie nativa, dar asta numai dupa ce platforma isi ia zborul.

  3. Cine are nevoie de Ubuntu cand lumea nu vrea decat iOS/Android :) ! Abia tine pasu Nokia !

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*