Inceputul sfarsitului pentru Cartile clasice

Amazon a anuntat cifrele la vanzari si rezultatele sunt uimitoare: Peste 45% din carti sunt vandute in format electronic.

Amazon explained today that for every 100 paperback books they’ve sold this January, they’re selling 115 ebooks. That’s another way of saying that ebook sales have risen to 115% of Amazon’s paperback sales — that is, nearly double what it was in July. That’s even more impressive than it seems, because paperback sales are actually increasing, according to Amazon’s announcement today. And they’ve sold “three times as many” Kindle ebooks as they have hardcover books, according to today’s announcement. If you graph it all on a pie chart, it looks like this.

Of course, that still means that Amazon is selling fewer ebooks than they are printed books — if you combine the paperback and hardcover sales. But ebooks now represent more than 45% of all the books that Amazon is selling. If ebooks can just increase their share by 5%, Amazon will finally be able to announce that they’re selling more ebooks than all print books combined. And that day could come sooner than you’d expect. Amazon predicted last summer that ebooks wouldn’t start outselling paperbacks until at least April of this year. They beat their own prediction by at least three months!

Partea cea mai interesanta este legata de faptul ca lumea cumpara si citeste carti in cantitati din ce in ce mai mari. Cartile nu mor ci devin mai usor accesibile.

Recunosc ca dupa facultate nu prea am avut timp sa pun mana pe o carte, dar am citit sute de mii de articole. In schimb, de cind am iPad am inceput sa revin la carti. Stiu ca unii sunt atrasi de feelingul datului de pagina si de mirosul unei carti. Pe mine ma atrage informatia si disponibilitatea ei intr-o forma usor de transportat si comod de citit.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

  1. Eu sunt unul d’ăia care apreciază și feeling-ul unei cărți fizice, dar, la nevoie… trecem la ebooks.

    Problema cea mai mare cu e-cărțile, cel puțin pe amazon, o reprezintă prețul. Nu o dată am văzut varianta kindle mai scumpă decât varianta paperback. I mean wtf. Nu ai cheltuieli de tipărire, înmagazinare și alte d’astea, dar vinzi la un preț enorm? Ok, înțeleg că trebuie să se justifice prețul oarecum scăzut al kindle, dar nici chiar așa…

  2. @ionut Staicu: din fericire pentru noi putem sa cumparam cartile din Kindle Store, iBoostore, Barnes&Noble sau Google Books si concurenta face sa mai si scada preturile.

    Pe de alta parte, regula la carti, cel putin pe Amazon este ca pretul unui hardcover este mai mare decit al unui kindle book, care la rindul lui e mai scump decit un paperback. Avantajul unui Kindle Book este ca ii poti face share cu prietenii pt 2 saptamani si poti sa o citesti pe toate device-urile pe care ai acelasi cont, simultan.

1 Trackback / Pingback

  1. Tweets that mention Inceputul sfarsitului pentru Cartile clasice | boio.ro -- Topsy.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*