Tehnologie pentru stana de oi

Asta e un exemplu de tehnologie care schimba ceva intr-un domeniu vechi de cind lumea.

Un device facut special pentru oi va fi testat in Elvetia. Ideea este ca oaia poate “sa anunte” ciobanul atunci cind lupul ataca stana. Device-ul monitorizeaza bataile inimii unei oi. Daca acestea cresc peste o anumita limita, ciobanul primeste un SMS.

Jucaria va produce si un zgomot menit sa-l sperie pe lup.

Zic sa trimita citeva si in Romania.

via

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

  1. Și dacă vede oaia un câmp de iarbă mare, grasă și neatinsă? Nu începe să-i bată inima de emoție și primește sheep man alarmă falsă? :D

  2. Partidele de amor intra la socoteala ? Nu de alta dar e penibil sa fi prins in fapt :)) ! Oaia va fi foarte suparata

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*