Studiu Revolut: Numărul tinerilor români care călătoresc peste hotare a crescut de cinci ori față de 2018

Revolut și o masă în oraș. FOTO Revolut
Revolut și o masă în oraș. FOTO Revolut

Revolut a analizat obiceiurile de cheltuire și călătorie ale europenilor din generația Millennials, pornind de la propria bază de date, ce cuprinde 7 milioane de utilizatori în Europa, dintre care peste 600.000 sunt români.

Conform acestui studiu, dintre toate țările analizate, România înregistrează, anul acesta, cea mai mare creștere a numărului de tineri care călătoresc în străinătate. Astfel, dacă în 2018 doar 9,41% dintre aceștia au călătorit peste hotare, în 2019, procentul a ajuns la 47,5% – un număr semnificativ mai mare față de alte țări europene.

Ce destinații aleg românii pentru vacanța de vară

Printre destinațiile de concediu cele mai populare în rândul românilor se numără Bulgaria, Marea Britanie, Ungaria, Grecia și Italia. Deși mulți dintre români optează pentru plajele vecinilor din Bulgaria în timpul vacanței de vară, bulgarii aleg preponderent ca destinații turistice Grecia și Italia, în timp ce ungurii preferă să se relaxeze în Austria, Croația și Italia.

Cât plătesc românii pentru un pachet turistic

Cu toate că preferințele pentru o destinație anume nu s-au schimbat semnificativ față de anul trecut, în 2019, românii au plătit mai mult pentru un sejur, respectiv o medie de 827 EUR, față de 700 EUR, cât au cheltuit în 2018.

În ceea ce privește alte cheltuieli din perioada vacanței, un român cheltuie în medie 363 EUR în afara pachetului turistic achiziționat, față de 288 EUR cât cheltuie bulgarii și 316 EUR, în cazul ungurilor. În timp ce europeni precum britanicii, francezii, spaniolii sau chiar vecinii bulgari au redus cheltuielile zilnice în vacanța din 2019, tinerii români și-au permis financiar mai mult anul acesta. Astfel, ei au cheltuit, în medie, 47,65 EUR zilnic, față de 41,60 EUR, în 2018.

Cele mai scumpe și cele mai ieftine destinații

Datele Revolut dezvăluie și destinațiile unde românii cheltuie cei mai mulți bani pe zi. Cele mai mari sume sunt cheltuite în Maldive, cu o medie de 463 EUR zilnic. De altfel, Maldive, Emiratele Arabe Unite și Bahamas s-au dovedit a fi cele mai scumpe destinații pentru majoritatea europenilor, turiștii cheltuind acolo sute de euro zilnic pentru vacanțe luxoase.

La polul opus se află Irlanda, unde românii plătesc zilnic în medie doar 30 EUR sau Polonia și Estonia, unde cheltuielile zilnice sunt de aproximativ 25 EUR.

Cât plătesc românii pentru mâncare în vacanță

Și anul acesta, cei mai mulți români au ales pachete all-inclusive, o opțiune fără griji care acoperă toate costurile de cazare și masă în vacanță. Cei care au ales să ia masa în oraș, au plătit cu cardul 117 EUR pe perioada vacanței, sumă asemănătoare cu cele cheltuite de bulgari și de unguri, respectiv 118 EUR și 112 EUR.

Economii cu Revolut în vacanță

Un număr din ce în ce mai mare de români aleg Revolut în timpul vacanței pentru a economisi bani. Printre motivele care stau la baza acestei decizii se numără acces la un curs de schimb valutar excelent, posibilitatea de a retrage bani fără comisioane de la orice bancomat din lume, precum și faptul că pot încheia asigurare medicală de călătorie direct din aplicație, cu plata pe zi, sau se bucură de ea gratuit, în cazul utilizatorilor Premium și Metal.

”Ne bucurăm să vedem o creștere semnificativă a utilizatorilor care aleg să folosească Revolut nu doar în vacanță, ci și pentru achiziționarea pachetelor turistice. Mulți dintre aceștia aleg să folosească Revolut drept cont principal și la întoarcere în țară, ceea ce ne confirmă faptul că răspundem unei nevoi reale și ne motivează să continuăm să lucrăm pentru a oferi românilor un produs financiar excelent.”, a declarat Irina Scarlat, Head of Growth – CEE, Revolut.

Peste 600.000 de români au încredere în Revolut și folosesc serviciul pentru a-și gestiona mai bine banii, iar echipa locală își propune să depășească 1 milion de utilizatori înainte de aniversarea a 2 ani de la lansarea pe piața locală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*