Bifeaza, bifeaza!

Zilele trecute vorbeam despre Plata cu Card in Romania si despre felul in care se misca angajatii Bancii Transilvania. Nu s-a schimbat prea mult intre timp, dar sunt convins ca nu toti angajatii sunt la fel si ca totul tine de oameni, nu de institutii.

Si ca un contra-exemplu, aseara intrebam Banca Transilvania pe Twitter de ce aplicatia lor de iPhone nu este disponibila in AppStore US.

Explicatia e simpla si logica: multi romani au conturi pe iTunes US pentru ca acolo gasesti orice, iar pentru un developer de aplicatii adaugarea jucariei in AppStore din alta tara inseamna doar bifarea unei casute.

Raspunsul lor m-a lasat perplex:

Poftim?

Doua ore si 3 tweet-uri mai tarziu angajatul Banca Transilvania a inceput probabil sa intrebe in jur si s-a convins ca e vorba doar de o casuta bifata in iTunes.

Asa ca acum am pe iPhone aplicatia Bancii Transilvania.

Vad ca Vodafone Romania a uitat sa bifeze aceeasi casuta in iTunes pentru aplicatia lor. E timpul sa le spunem sa o bifeze.

PS: Apreciez faptul ca marile companii au curajul sa apara pe twitter si mai ales ca raspund sesizarilor si rezolva cerinte/probleme.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

7 Comments

  1. Salut! Eu ma tot feresc de chestii gen internet banking si alte optiuni de genul asta, care implica telefoane mobile, calculatoare, acces la net… Nu stiu, pun o intrevare idioata: E SAFE?? Normal ca mi-as verifica situatia contului de acasa, de pe ipod sau alt device. Totusi, de teama sa nu o patesc, dau mereu fuga la bancomat. Am un card BT pe care mi se vireaza salariul (nu pot sa-mi asum vreun risc) si am avut un card (de la “RAIFAIZEN”) ce mi-a fost clonat. De atunci sunt foarte precaut si verific mereu fanta in care introduc cardul (sistemele de tip “pisicuta” se ataseaza foarte usor) si tin mana deasupra cifrelor atunci cand tastez PINul (un procuror spunea ca asta e cea mai safe metoda).

  2. Vis a vis de chestia asta cu tara in care ai contul. Am avut pana de curand cont pe US – am trecut pe cont de Romania cand mi-am adaugat si un card de credit. Intrebare: poti avea cont de US cu card romanesc?

  3. @Tudor: nu. cardul sau contul de PayPal trebuie sa fie din tara respectiva. Dar poti avea cont de iTunes US fara Card (instructiunile sunt pe boio.ro) si apoi sa cumperi iTunes Gift Cards ca sa iti alimentezi acel cont.

  4. @Adi N, safe nu or sa fie niciodata 100%. Cel mai safe este sa te duci la bancomat cum spui si tu. Am incercat si eu o perioada chestia cu internet banking. Nu ma impresioneaza chiar deloc. Cum nici plata cu cardul. Oricum mereu am bani cash la mine si cardul. Cand ma duc la supermarket platesc cu cardul. Astfel nu risc sa alerg pe la 12-1 noaptea dupa un bancomat ca sa scot niste bani, in caz ca am nevoie..

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*