Soluţii IoT româneşti, promovate la Barcelona. Ministerul pentru Mediul de Afaceri a alocat peste 520.000 lei pentru promovarte

TP-Link Smart Plug & Smart LED Bulb. FOTO Adrian Boioglu
TP-Link Smart Plug & Smart LED Bulb. FOTO Adrian Boioglu

Şapte firme româneşti şi-au promovat produsele şi serviciile inovative la “Internet of Things Solutions World Congress”, desfăşurat în perioada 29 – 31 octombrie, la Barcelona.

Soluţiile inovatoare de integrare a conceptului IoT propuse de firmele româneşti au fost aduse în faţa publicului pe o suprafață de 32.000 mp, în cadrul pavilionului naţional al României. Companiile româneşti au fost prezente la acest eveniment de referință în domeniu alături de alte peste 341 de firme din 120 ţări.

Pe parcursul celor trei zile ale evenimentului expoziţional, delegaţia română a avut o serie de întâlniri, în cadrul cărora a discutat cu potenţiali parteneri despre cele mai noi inovații industriale IoT propuse în cadrul târgului, precum şi despre perspectivele de stabilire a unor parteneriate în domeniu.

De asemenea, un eveniment informal de networking a marcat prezenţa românească la evenimentul de la Barcelona. Expozanţii români au avut prilejul de a interacționa cu parteneri sau potențiali clienţi, în prezenţa consulului general al României la Barcelona, E.S. Manuel Pleşa. „Seara României” a reprezentat o oportunitate suplimentară de vizibilitate a industriei IT autohtone printre participanţii internaţionali la târg.

Participarea firmelor românești la eveniment a fost asigurată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, prin Programul național de promovare a exporturilor, în colaborare cu Asociația Română pentru Industria Electronică și Software (ARIES). Bugetul alocat acțiunii a fost de 438.900 lei fără TVA.

Firmele româneşti prezente la IoT Barcelona au fost: SC Frontier Conect SRL, SC Insoftdev SRL, SC Memox Vision SRL, SC Nexus Electronics SRL, SC Roweb Development SRL, SC Service Return SRL şi SC Quest Global Engineering Services SRL.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*