Casa inteligenta construita de romani

Cum ar fi sa iti folosesti iPad-ul sau iPhone-ul pentru a stinge lumina, comanda televizorul sau proiectorul, muzica din casa si sistemul de alarma?

Un astfel de proiect a fost pus in practica de o echipa de romani. Ei au facut totul: programare, design, servere, playere si dupa 3 ani sunt gata sa iti transforme radical locuinta.

Ideea nu este noua, dar faptul ca ea e pusa in practica atit de bine si ca developerii sunt romani o face sa merite toata atentia!

Eu mi-as da casa drept “cobai” pentru un astfel de sistem.

Bogdan Dragoi, unul dintre developeri spune ca lucrul la Casa Inteligenta a inceput inca din 2004. Echipa s-a largit la 7 persoane si intre timp au fost adoptate si tehnologiile Apple. Ecranul tactil mare care apare in video este de la AdNotam Romania, dar software-ul e facut de exhipa lui Bogdan.

Developerii lucreaza la integrarea sistemului de video-interfonie si la un site de prezentare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

7 Comments

 1. Cu siguranta ar trebuii sa isi schimbe parola de la alarma… e prea banala 12345:)) Dar eficienta ca nimeni nu s-ar gandi ca asta este:P Glumeam oricum

 2. faptul ca armezi sismtemul in felul respectiv e un lucru ok (mai degraba armarea se face prin apasarea unui buton de scenariu “away” – care mai coboara si jaluzele, stinge becuri..muzica etc)..

  Cand vrei sa dezarmezi sistemul de alarma din paneluri sau telefon…acolo e o intreaga polemica -> daca e de acord firma de asigurare, politia samd (difera de la tara la tara)…si daca nu te doare capul mai bine nu te legi.
  ..ideea e ca se poate face si treaba aia :)

 3. cunostinte sunt, echipamente sunt, oameni capabili sunt(chiar in romania)…dar cine isi permite sa dea 30k de euro pe un astfel de sistem? (cam atat costa pentru o casa)

 4. Un astfel de sistem integrat poate costa mult mai mult sau mult mai putin,
  depinde ce iti doresti.
  Sistemul este modular, poti sa optezi doar pentru automatizare in prima faza,
  fara partea de media si control integrat (porneste de la 45 eur/m2 – functii medii )
  Iti aduce economie de energie, flexibilitate si nu in ultimul rand confort.(direct proportionale cu marimea casei)

  Este recomandat in momentul in care iti construiesti o casa sa realizezi macar infrastructura unui astfel de sistem chiar daca mergi pe sistemul clasic (e vorba doar de cabluri BUS, LAN, cabluri boxe – nu sunt o avere si le poti lasa ingropate in perete)

 5. Eu am intrat in bussines-ul asta datorita lor. Tot respectul pentru ei si pentru munca lor, nu sunt multi cei care se implica si cheltuie pentru dezvoltare. Iar solutiile chiar nu le poate realiza oricine. Din cate stiu au cautare mare pe afara, la noi inca mai asteptam ca oamenii(clientii) sa descopere…

1 Trackback / Pingback

 1. Amenajarea casei si electronicele (Cititorii au cuvantul) | boio.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*