SES va lansa doi noi sateliți de ultimă generație pentru 118 milioane de gospodării din Europa

SES anunță că a comandat 2 sateliți geostaționari (GEO) în bandă Ku pentru poziția sa orbitală 19,2 grade Est, în vederea consolidării serviciilor premium pe care le furnizează clienților video din Europa și a exploata oportunitățile din regiune. Cei doi sateliți – ASTRA 1P și ASTRA 1Q – vor fi construiți de Thales Alenia Space și urmează să fie lansați în 2024.

ASTRA 1P, un satelit clasic de fascicul larg, va permite deținătorilor de conținut, radio-difuzorilor privați sau publici din Germania, Franța și Spania să continue să difuzeze posturi TV prin satelit, la cea mai bună calitate a imaginii, într-o manieră eficientă din punct de vedere a costurilor.

ASTRA 1Q, un satelit de nouă generație, atât cu fascicul larg, cât și cu fascicule spot cu putere mare, va putea susține operațiunile DTH precum ASTRA 1P. Mai mult, flexibilul ASTRA 1Q este personalizabil direct pe orbită și poate fi mutat cu ușurință pe alte poziții orbitale, ceea ce permite SES să adreseze nevoile în schimbare al clienților săi din domeniile video sau date.

Sateliții operați de SES la poziția orbitală 19,2 grade Est deservesc 118 milioane de gospodării europene sau peste 43% dintre toate gospodăriile cu TV din Europa. Majoritatea gospodăriilor cu televiziune prin satelit din Germania, Franța sau Spania sunt deservite de sateliți ASTRA. Numărul gospodăriilor către care este furnizat conținut HD de la acești sateliți a crescut cu aproape 30% în ultimii 5 ani. Sateliții de la poziția orbitală 19,2 grade Est distribuie peste 1.000 de posturi TV, dintre care 440 în format HD și 15 UHD. Sute de posturi disponibile la 19,2 grade Est sunt gratuite (FTA – Free-to-Air), acoperind toate genurile: de la divertisment, filme, sport și documentare la cultură, copii și shopping, în diferite limbi: germană, engleză, franceză sau spaniolă.

„Poziția orbitală 19,2 grade Est este unul dintre cele mai importante active ale SES, iar pentru marii radiodifuzori europeni reprezintă instrumentul cheie al creșterii audiențelor TV în ultimii 30 de ani. Acești doi noi sateliți vor avea rezistența, fiabilitatea și redundanța de care clienții noștri video au nevoie și vor oferi servicii premium până în 2040”, a declarat Steve Collar, CEO SES. „De asemenea, grație tehnologiei satelitare avansate ne asigurăm că investiția noastră va răspunde cerințelor viitorului, prin introducerea unui grad înalt de flexibilitate în ASTRA 1Q.”

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*