Disclaimer: Tutorialul de mai jos se adreseaza celor care stiu sa citeasca un astfel de tutorial si au cunostinte minime legate de iPhone. Faci totul pe propria raspundere!

Poti sa faci update de la orice firmware – inclusiv 1.1.1 la 3.0.

La mine totul a durat o ora si 20 minute – cu tot cu back-up si restore din Back-up la final.

Inainte de a incepe ai nevoie sa downloadezi citeva chestii. E bine sa le salvezi pe toate in acelasi folder, ca sa le ai la indemina. Pasii fac referire la Pwnage Tool pentru Mac OS X.

1. Firmware-ul 3.0 pentru iPhone Clasic (2G) de AICI. Incearca sa folosesti la download alt browser in afara de Safari. Firefox merge f bine.

2. Pwnage Tool 3.0 (Mac) de AICI. WinPwn (Windows) de AICI (urmeaza sa apara)

3. Daca ai Windows poti sa folosesti un custom firmware pentru iPhone Clasic.

4. Bootloaderele 3.9 si 4.6

Pasul 1: Urmeaza pasii de Back-up pentru setarile si documentele iPhone

Pasul 2: Deschide si instaleaza Pwnage Tool, apasa OK atunci cind ti se arata Warningul de inceput.


Pasul 3: Alege “Expert Mode”. Ti se va spune sa alegi intre 3 device-uri. Il alegi pe cel din stinga – iPhone.

Pasul 4: Apasa pe “Browse for IPSW”, apoi pe sageata din dreapta jos. Cauta in computer firmware-ul descarcat la punctul 1. Dupa ce il selectezi el apare cu un “vazut”. Apesi sageata albastra sa mergi mai departe.

Pasul 5: Iti va aparea o pagina cu mai multe optiuni. Apasa butonul “General”.

Pasul 6: Foarte Important!

Bifeaza atit “Activate the phone” cit si “Enable baseband update”. Seteaza Root partition size la o valoarea mai mare decit cea de acolo. Eu am pus 720 MB si a mers fara probleme. Apoi apasa sageata albastra.

Pasul 7: La fel de important!

La Bootneuter Settings trebuie sa ai bifat: “Neuter Bootloader”, “Unlock baseband” si “Auto delete BootNeuter.app”. Mergi mai departe la Cydia Settings. apesi sus “Download Packages” si dai Refresh.

Dai dublu-click pe cele care te intereseaza. Ele se vor duce la “Selected Packages”. Iti recomand sau ai cel putin Open SSH, Automatic SSH, citeva surse mai cunoscute si alte aplicatii pe care le foloseai inainte (gen 5-Icon Dock).

te intorci la Select Packages si apesi butonul de jos “Select All”, apoi sageata albastra.

Pasul 8: Custom Boot Logos Settings

In cazul in care vrei sa iti apara o anumita imagine pe ecran in locul marului, poti sa setezi asta de aici. Iti pot oferi si eu Logo-ul boio.ro. da bine pe iPhone :). Daca nu vrei ananasul sau pe Steve Jobs in limba rusa debifezi cele 2 casute de sus. Apesi apoi sageata albastra.

Pasul 9: Apesi Build si apoi sageata.

Daca nu ai mai avut telefonul jailbreakuit (ceea ce e f greu de crezut), ti se va cere sa pui pe el si cele 2 bootloadere (3.9 si 4.6). Vei apasa NU la cautarea lor de pe Web pentru ca le-am downloadat deja. Le cauti in computer cind ti se cere.

La final esti intrebat daca ai contract cu AT&T sau Orange. Apesi NU!

Pasul 10: Salvezi custom IPSW undeva in computer (desktop, sa fie mai usor de gasit) si il lasi sa-si faca treaba. Dureaza pina la 10 minute. La un moment dat vei fi intrebat de parola de adiministrator a computerului pe care lucrezi. Introdu-o fara grija.

Aproape de final, vei fi intrebat daca telefonul tau a fost Pwn-uit pina acum. Apasa NU, pentru orice eventualitate.

Pasul 11: incepem operatiunea!

Ti se va cere sa inchizi telefonul. Inchide-l si daca nu e conectat la computer, fa asta – acum.

Pe ecran vei vedea clar instructiunile cu ajutorul carora intri in DFU Mode: apesi Home + Power pentru 10 secunde, iei mana de pe Power si tii Home pentru alte 10 secunde. Daca reusesti iti spune ca ai reusit, daca nu o iei din nou cu pasul 11.

Pasul 12: Deschide iTunes daca e inchis (asigura-te ca este versiunea 8.2)

Pasul 13 – Foarte Important!

Apasa OPTION+RESTORE. Nu update si nici restore singur. Ti se cere sa cauti IPSW in computer. Cel salvat la pasul 10 pe desktop.

Lasa-l sa faca ce are de facut. Poate sa dureze pina la 15 minute. Nu deconecta telefonul si nu apasa nici un buton. Nu inchide iTunes sau computerul. La final, telefonul se va restarta si va deschide singur BootNeuter. NU apasa pe nimic pina cind vezi Globul pamintesc pe ecran.

Pasul 14: Cind telefonul se deschide, va fi jailbreakuit (ai pe el Cydia) si deblocat (ai semnal). Urmeaza sa faci un restore din Back-up.

Il conectezi la iTunes si apesi restore from Back-up. Dureaza pina la 45 minute!!! Nu apesi pe nimic. Il lasi sa-si faca treaba. La final vei avea un iPhone clasic cu firmware 3.0 deblocat si cu toate SMS-urile, setarile si tot ceea ce aveai inainte pe el.

Pasul 15: E posibil sa apara erori pe ecranul telefonului. Deschide Cydia si fa toate update-urile care iti sunt oferite. Inchide telefonul, redeschide-l si deschide iar Cydia. Instaleaza apoi tot ceea ce vrei de acolo.

Ai reusit? Si eu – chiar din prima! Lasa o vorba mai jos, in comentarii.