Innoship: Curierii au ridicat peste două milioane de comenzi de la retaileri, în primul weekend de Black Friday

Black Friday. FOTO Miele

Peste 2 milioane de comenzi au fost predate, de către companiile din retail către curieri, în weekend-ul de Black Friday 2021, arată o analiză a start-up-ului de tehnologie, Innoship. Volumele predate în intervalul vineri-duminică sunt de aproximativ 2,5 ori mai mari față de un weekend obișnuit. Platforma Innoship a gestionat peste 12 la sută din totalul comenzilor predate de retaileri în primul weekend al campaniei.

„Suntem mândri că am reușit să gestionăm cu succes peste 12 la sută din totalul comenzilor plasate de consumatori, în magazinele online, la doar un an și jumătate de la lansare. Innoship a optimizat procesul de livrare pentru peste 100 retaileri, printre care nume de top precum Elefant, Otter, Evomag sau Yves Rocher. Am remarcat o îmbunătățire a performanței de livrare în campania Black Friday 2021. Atât retailerii, cât și companiile de curierat au colaborat, într-un efort comun, pentru a oferi clienților cea mai bună experiență de cumpărare”, spune Dan Ungureanu, Head of Business Development şi co-fondator Innoship.

79 la sută din totalul comenzilor predate în primele trei zile ale campaniei au fost împărțite între primii trei jucători din piața de curierat: Fan Curier, Sameday și Cargus. Vârful comenzilor s-a înregistrat în ziua de vineri, când au fost ridicate circa 1,2 milioane din totalul comenzilor plasate în primul weekend al campaniei de Black Friday.

Curierii au lucrat non-stop pe parcursul campaniei, astfel încât peste jumătate (58 la sută) dintre livrările online preluate de la retaileri vineri, în prima zi de BF, au fost livrate foarte rapid, în weekend, iar la finalul zilei de marți, procentul de livrare a ajuns la 95 la sută.

Munca curierilor a fost ușurată și de creșterea numărului punctelor fixe de tip locker sau pick-up points. Preferința consumatorilor pentru flexibilitate în opțiunile de livrare este confirmată și prin faptul că 20 la sută din volumele retailerilor care au implementat opțiunea de livrare la puncte fixe prin integrarea cu Innoship, au ajuns în lokere.

Black Friday, „încălzire” pentru sărbători

Campania de Black Friday reprezintă debutul celei mai aglomerate perioade din an pentru retaileri și curieri. Până la sărbători, volumul de colete va rămâne la un nivel crescut, având în vedere că retailerii pregătesc noi campanii și oamenii încep deja să comande cadourile pentru sărbătorile de iarnă.

Platforma Innoship ajută retailerii să administreze eficient propriile contracte de curierat, optimizând semnificativ atât costurile, cât și calitatea procesului de livrare, prin alocarea automată a comenzilor curierului potrivit. Pe lângă îmbunătățirea performanței de livrare, prin integrare cu Innoship, retailerii pot oferi mai multe opțiuni de livrare la check-out, reducând, astfel, rata de retur a comenzilor. De la începerea activității în 2020, Innoship a orchestrat peste 11 milioane de comenzi în România și în Europa.

Algoritmii avansați de machine-learning ai soluției analizează performanța diferitelor opțiuni de livrare din întreaga arie geografică relevantă și punctele de livrare ale unui retailer pentru a aloca comenzile de livrare pe baza unor criterii personalizate de fiecare retailer în parte. După identificarea curierului optim, platforma Innoship ajuta companiile de retail să mențină clientul informat, în fiecare etapă a procesului de livrare, prin notificări SMS sau email în timp real.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*