Seaworld – Orlando, Florida

Seaworld este unul dintre parcurile diferite din Orlando. Diferite fata de toate celelalte ca si concept dar cu cite o idee din toate. Ca sa-l descriu intr-o singura raza as putea sa spun ca este un fel de delfinariu dus la perfectiune in care poti gasi toate animalele marine inteligente (delfini, balene ucigase, pinguini, foci, lei de mare), reptile si pasari.

Nu intru prea mult in amanunte legate de pret. O zi costa undeva la 70 $ de persoana si mancarea e cam la acelasi pret ca la orice alt parc din SUA.

Este prima data cind vad un show cu balene ucigase. genul ala de citeva tone si 15 metri lungime care sar din apa de parca ar fi un pestisor. Senzatia este uimitoare. Shamu este vedeta parcului. Balena are imaginea pe toate brelocurile, magnetii de frigider, calendare, afise si cani de cafea din gift-shop-uri.

Principiul e simplu: ai o harta cu tot parcul si orele fiecarui show. Spectacolele nu au mai mult de 20 minute si poti vedea orice de la balene, delfini, catei, pisici, papagali, vulturi, actori si acrobati, soareci, pinguini sau lei de mare. toti sunt dresati. partea mai interesanta este ca in cazul celor mai…obisnuite (caini, pisici) ele sunt recuperate din adaposturi de animale, dresate si apoi aduse in fata publicului.

Pe linga show-urile din cele 8 sali de spectacole mari ai spectacole de strada, expozitii de animale, zone unde poti sa hranesti delfini sau stingrays, unde poti sa observi crocodili in mediul lor natural sau sa te joci cu pinguinii.

una dintre zonele deosebite ale parcului (dar si una dintre cele mai goale) este cea dedicata polului nord. vizitatorii pot sa vada acolo un adevarat pol nord in miniatura (stinci si ghetari falsi, apa si temperatura scazuta, lumina ce o imita pe cea naturala) si mai ales Balene Albe (Beluga whales), ursi polari, orci si alte animale pe care nu le poti vedea pe viu atit de aproape.

Peste tot sunt ghizi si zone in care copiii sau adultii interesati pot sa invete despre animale,  sau sa se joace cu ele (acolo unde e cazul). si totul e atit de interesant ca inveti lucruri noi fara sa vrei.

mda, exista si vo 2 carusele si restaurante de toate felurile, locuri cu sucuri sau inghetata… ai tot ce trebuie acolo.

filmele de pe acolo o sa iti spuna mult mai multe despre atmosfera de la Seaworld. pina atunci, o poza cu celebrul Shamu si unul dintre antrenori.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

4 Comments

  1. Ii pare rau sa te dezamagesc, dar tu ai vazut doar o copie, pentru ca adevaratul Shamu e rezident la Seaworld San Diego, nu in Orlando. Eu am luat masa cu el, asa ca il cunosc.

  2. Inca nu am ajuns la Seaworld dar planuiesc o mica excursie in curand. Seaworld si parcurile de apa sunt ultimele obiective pe care trebuie sa le mai zivitez in Orlando. Chiar ieri am fost pentru a doua oara la Disney World si cautam unele informatii ( asa am ajuns la site-ul tau ) . Delfinii am vazut si atins in Bahamas, un rechin am vazut de curand pe plaja din Palm Beach dar balene inca nu, asa ca de-abia astept! :)

  3. Buna Adriane.
    SeaWorld Orlando este unul din locurile noastre favorite din Florida.Am fost de cateva ori deja si in fiecare an e ceva nou acolo. O idde excelenta prin care este educata pozitiv populatia pentru a conserva si imbunatatii mediul ce ne inconjoara. Anul trecut au realizat un show nou “Believe ” care este efectiv superb. in curand detalii si prezentare video a showului de acolo pe blogul nostru.
    Felicitari inca odata si cred ca iti vom deveni vizitatori fideli.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*