Totul despre Noul OS X El Capitan, iOS 9, watchOS si Apple Music

Apple se pregateste astazi sa anunte viitorul iOS, OS X si watchOS. Nimeni nu asteapta chestii noi, revolutionare, ci doar imbunatatiri. Apple. Intru si eu in sesiunea de live blogging pe baza conferintei de la debutul WWDC 2015.

Informatiile sunt furnizate pentru romanii care nu pot sa vada prezentarea sau cei care sunt interesati doar de noutatile relevante.

20.05 – Dupa o introducere video Tim Cook a urcat pe scena. Este editia WWDC cu numarul 26.

20.10 – Craig Federighi incepe prezentarea pentru OS X.

20.12 Noul OS X se numeste OS X El Capitan. Versiunea pentru developeri vine azi, cea pentru public in luna iulie si in toamna vine versiunea finala, care este gratis.

Pe bune? OS X El Capitan?

20.15 – Safari vine cu pinned tabs.

20.18 – Vin si imbunatatiri pentru Mail.app. Era si cazul! Compose window tabs. hmm, ii foloseste cuiva?

20.30 – Federighi trece la iOS 9. Siri va deveni mai inteligenta si stie sa coreleze Reminders cu locatii mult mai bine.

Apelul telefonic se va uita in mailurile tale si daca te suna cineva cu numar necunoscut iti sugereaza al cui ar putea fi el.

20.34 – Spotlight iti sugereaza persoane cu care poate ca vrei sa interactionezi sau aplicatii pe care poate vrei sa le lansezi.

Exista si un API pentru cautarea prin Spotlight.

20.40 – Demo time! Federighi face misto de Edie Cue pentru a deminstra capabilitatile SIri.

20.43 – Apple Pay se extinde. Apple lucreaza cu Square pentru noi cititoare wireless care sa mearga cu iPhone. Apple Pay vine in Marea Britanie si intr-o multime de magazine.

20.47 – Passbook se va numi de acum inainte Wallet. Si vine si cu un nou logo.

20.49 – Aplicatia Notes vine cu metode de a desena, adauga poze si poti sa bifezi listele. Poti sa adaugi inclusiv link-uri din Safari.

20.51 – Maps.app vine cu indicatii pentru transportul in comun in mai multe orase din Europa, America de Nord si China. Romania nu e printre ele.

20.53 – News este o noua aplicatie de la Apple. Poti sa-ti alegi surse, ziare, bloguri sau tematici. Totul este asezat apoi intr-o informatie similara cu cea de la Flipboard.

9.00 – Trecem la iPad. Tastatura a fost imbunatatita cu un rind de butoane deasupra.

9.03 – iPad-ul vine cu multitaskig (split view). Adica poti sa folosesti mai multe aplicatii simultan.

21.04 – Poti sa setezi limita aplicatiilor la mijloc sau la o treime. Ambele parti ale ecranului sunt functionale simultan, daca e nevoie.

21.07 – Picture in picture pentru iPad. Poti sa vezi un video intr-un colt in timp ce faci altceva.

21.09 – Split View merge doar pe iPad Air 2. Picture in picture merge si pe modelel mai vechi.

21.11 – iOS 9 vine cu “low power mode”, care aduce inca 3 ore de folosire pentru device.

21.12 – Aplicatiile, dar si iOS vor folosi mai putin spatiu. Healthkit si homeKit vin cu imbunatatiri. CarPlay merge acum wireless.

21.13 – Swift 2 vine anul asta cu o gramada de imbunatatiri pentru developeri. Swift devine Open Source

21.16 – iOS 9 vine in luna iulie sub forma de BETA, iar in toamna se lanseaza varianta finala.

21.17 – iPad 2 si mai nou, iPad mini si mai nou, iPhone 4s si mai nou vor suporta iOS 9.

21.18 – Tim Cook s-a intors pe scena. Face o recapitulare a ceea ce a fost prezentat. Urmeaza un scurt video pentru developeri.

21.28 – watchOS 2. Aduce fete noi de ceas cu poze si albume foto, Complications pentru aplicatii 3rd party.

21.32 – Apple Watch vine cu Time Travel, o functie pe care poti sa o folosesti pentru a vedea ce evenimente urmeaza. Atunci cind ai ceasul la incarcat, poti sa-l pui pe o parte si se transforma intr-un fel de ceas de masa care iti arata ceasul si alarma.

21.33 – Vei putea sa dai reply la emaiuri sau sa primesti apeluri audio pe FaceTime. Siri pe Apple Watch poate sa lucreze cu HomeKit sau Transit si transport public in Maps. Vei putea sa folosesti ceasul pe post de reporofo sau sa vezi un video.

21.39 – Urmeaza un demo.

21.43 – watchOS 2 vine astazi ca un developer BETA, iar versiunea finala apare in toamna.

21.44 – Tim Cook e pe scena. One more thing! Music.

21.45 – Urmeaza un demo. Jimmy Iovine e pe scena. Apple Music e un fel de Music.app, combinata cu iTunes Radio, informatii despre artisti, versuri etc. Selectia nu se face pe baza de research, gen muzical, ritm, ci pe baza unui algoritm.

21.57 – Eddy Cue e pe scena. Explica Music. L-a invitat pe Drake sa spuna cum e sa fii artist pe Apple Music.

22.05 – Eddy Cue s-a intors pe scena. Demonstreaza Music. Aplicatia are o interfata cel putin ciudata. Sunt meniuri cu liste multe, apoi ceva similar cu interfata de pe Apple Watch, cu cerculete care se misca.

Aplicatia pare foarte complicata, dar iti ofera cam tot ce vrei.

22.11 – Beats One e un fel de post de radio care emite 24 ore din 24.

22.17 – Music vine in peste 100 tari. O sa coste 14.99 dolari pentru familii de pana la 6 persoane.

Asta a fost tot. Cum ti se par noutatile Apple?

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

  1. imi place ce aduce Apple in noul OS X El Terminator :)) si iOS9, seamna perfect cu Windows, zic pentru ca am folosit windows doar ca la windows se cam bloca si nu funcitona asa cum am vrut eu. Sper ca la Apple sa mearga mult mai bine.

    Apple Music? prefer sa piratez, prea multi bani pe luna pentru ceva ce poate nu ai folosi… cand o sa testez o sa-mi schimb parerea poate, dar e prea scump pentru muzica, da ei vor sa mearga pe partea legala.

    Apple Watch vreau sa-mi cumpar dar astept versiunea noua, nu degeaba o lansat si watchOS2…

  2. Citez: Apple Music? prefer sa piratez, prea multi bani pe luna pentru ceva ce poate nu ai folosi…
    Sincer? Preferi sa piratezi vs. 14 dolari? Care probabil iti vor oferi access la mii sau chiar milioane de piese?
    Ciudat comentariu…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*