Pro Democratia vrea sa cenzureze messengeru si blogu

Asociatia pro democratia bate campii rau de tot intr-un comunicat de presa trimis la sfarsitul zilei de vot.

Fituica intitulata “la vremuri noi, reguli noi” a fost expediata pe listele de mailing pt jurnalisti (si nu numai) si debiteaza:

Ca urmare a extinderii la scara larga a folosirii noilor canale media („new media”) in campania electorala, Asociatia Pro Democratia atrage atentia autoritatilor romane asupra necesitatii extinderii jurisdictiei legislatiei electorale la mesageria instant, bloguri, retele sociale virtuale, website-uri al caror continut este creat de utilizatori, mesaje virale etc.

cu alte cuvinte, ApD vrea ca omu sa nu mai scrie pe blog, sa nu mai trimita sms-uri sau sa dea un “mass” despre candidati in ziua alegerilor.

mai baietzi de la asociatia pro democratia, ia pune-ti mina pe un mouse si vizitati niste… america sau europa. poate invatati ce inseamna libera exprimare.

in plus, poate ca vreti sa vorbiti voi cu yahoo sa opreasca messengeru in ziua alegerilor sau cu provideru meu de net ca sa-mi inchida blogul.

eu as rescrie fragmentul de comunicat de mai sus putin. sa zicem: “La vremuri noi, oameni noi”

ca urmare a extinderii la scara larga a folosirii noilor canale media (“new media”) in campania electorala, Asociatia Pro Democratia este rugata sa se retraga din peisaj. Avem acum jurnalism-civic, avem oameni care nu mai gandesc ca acum 15 ani si nu mai avem nevoie de serviciile lor…

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

3 Comments

  1. si isi zic ‘pro democratia’? nici macar nu am auzit de ratatii astia dar pun pariu ca sunt niste comunisti idioti.

  2. Aveti idee ce anume se solicita? Ce anume spun prevederile respective? Pe ce va bazati cand trageti concluzia ca este vorba de o regelementare asemanatoare cu cenzura?

    Comunicatul mi se pare cam vag, nu cred ca e cazul sa ne alarmama pana nu avem mai multe detali…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*