O imagine prosteste cit o mie de cuvinte

Sa da poza de mai jos. Cineva o posteaza pe facebook si spune ca e din Constanta. Mii de oameni din toata tara iau povestea de buna.

Asta a fost ziua mea de azi. Toata lumea m-a intrebat unde a fost facuta poza si daca pot si eu sa merg sa o filmez sau sa o indic ca scena de fotografiere pentru curiosii din Romania.

Spiritul de observatie imi spune ca la Constanta nu ai unde sa parchezi masina asa de aproape de mare, iar acolo unde se poate, nu exista zidul ala de piatra si nici copaci asemanatori. Dar, inainte de orice, eu deschid Google Images. De juma de an au o functie de drag and drop pentru poze. Adaugi poza ta si ti se spune daca a mai fost publicata pe net si cind.

Asa am aflat ca imaginea alaturata, NU este de la Constanta, din ianuarie 2012, ci de la Versoix, Elvetia si a fost facuta in ianuarie 2005. Site-ul la care ajungi prin Google are chiar si alte poze din aceeasi locatie.


Se cheama pre-documentare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

7 Comments

  1. Ah, drag and drop pentru poze în Google Images, funcția mea preferată pe care o folosesc de câte ori am ocazia. :D

  2. stiam ca e fake poza,,mai sunt pe net unele poze si facute de oameni care arunca apa pe masina si ingheata

  3. Poza era veche, apare intr-un fel sau altul pe net de cateva ierni, mi-a sarit de ieri in ochi alaturi de pozele din Constanta care erau in calupul de pe FB.
    Iar prima poza, cea cu masinile si copacii este pe promenada din Nyon, la Versoix nu este promenada asa (sunt la cativa km una de alta, dar nu este acelasi lucru). Vara este superb acolo :)

  4. iar poze/inscrisuri care sunt virale in corporatii. imi aduce aminte de “trimite la 5 prieteni ..bla bla bla .. ca altfel o sa ai ghinion” sau de ” yahoo trimite cate 5 eurocenti… bla bla bla si sigur nu la mine in cont”. apropo … in afara de imitatiile de palmierii de la malibu mai sunt altii in mamaia ?

  5. Can am vazut fotografia asta pe Facebook nu intelegeam de ce nu se prinde lumea ca nu are cum sa fie in Constanta…Dar asta e, uneori lumea nu isi mai foloseste creierul, ci cred tot ce aud :) dau mai departe articolul

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*