Pierderile Samsung abia acum incep

Am vazut ieri o gramada de “analisti” care spuneau in gura mare cum Samsung nu sufera deloc din cauza procesului pierdut in favoarea Apple. Si cum 1 miliard inseamna o nimica toata pentru ei.

Guess what? In prima zi de bursa de dupa citirea verdictului, valoarea actiunilor Samsung a scazut cu 7,5%. Adica valoreaza 12 miliarde mai putin.

12 miliarde + 1,05 miliarde datorate Apple + alte miliarde pierderi din faptul ca de acum sunt nevoiti sa investeasca in R&D adevarat…

Nu zic ca Samsung o sa moara din asta. PIna la urma fac bani si din altele, dar toate furturile se platesc cumva, nu?

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

12 Comments

 1. nu inteleg de ce e asa curioasa lumea de pierderile altora
  momentan apple e dependenta de samsung

 2. @real: dependenta? E mult spus. Samsung traieste bine din vanzarile de componente pe care le face catre Apple. Daca Samsung nu dovedea ca face fata comenzilor, Apple ar fi gasit alt provider.

 3. @adrian ,daca erau sa gaseasca pe cineva mai capabil o faceau demult
  le place nu le place ,momentan cred ca sammy e singurul producator care le poate satisface cerintele pt componente ( si o fac bine)

 4. @real: Sa nu uitam ca Samsung vine doar cu ram, flash memory si applications processor. Iar componentele sunt dupa specificatiile Apple. Samsung doar are uzina care le produce. Nu ei le-au inventat. In plus, urmatoarea versiune de procesor (A6) nu va mai fi produsa de Samsung, cel mai probabil, ci de o alta companie Taiwaneza.

 5. “doar” ram ,memory si application processor nu e chiar asa putin spus
  sammy ramane printre cei mai mari producatori de componente

 6. Parca intr un timp placa audio chiar era samsung nu doar construita de ei.. ce s a intamplat?

 7. Este un lucru cert ca Samsung e afectata de aceasta decizie insa display-urile Apple sunt furnizate de LG. Cum LG e controlat indirect de Samsung mi-e greu sa cred ca Apple se va uita la alta companie, nu ca n-ar putea insa nu exista alta varianta cel putin pentru moment. Interesele sunt enorme si ambele companii “mananca” extrem de bine de pe urma acestui contract. Sa nu uitam ca toti producatorii de telefoane, tv, etc sunt dependenti de Samsung si LG. Pana una alta, Apple nu produce mare lucru in afara de soft si depinde in mare masura de o multime de companii furnizoare de componente cu preponderenta asiatice insa Samsung/LG produc elementele cheie ale produselor Apple. Eu vad lucrurile in felul urmator: Samsung va renunta la dependenta sa de Google Android si se va apropia de Microsoft. Cred ca o sa asistam chiar in 2012 la lansari de smartphone sau tablete Samsung cu soft Microsoft. Interesant e ce pozitie va lua Google in acest caz.

 8. Mie mi se pare ca tu te simti mai bogat cand samsung pierde. Daca samsung pierde tu nu castigi nimic. Daca apple castiga, tu nu castigi nimic. Just sayin :D

 9. Ecranele pt iPhone 5 sunt produse de Sony, asa ca Samsung mai pierde ceva si de aici.
  Si sunt convins ca Apple va renunta la tot ce se va putea din componentele realizate de Samsung.
  Este o reactie normala fata de un partener de afaceri care te fura pe fata.
  La fel se va intampla si cu Google, deocamdata s-a inceput cu scoaterea hartilor si youtube.
  Sunt convins ca pe viitor toti se vor gandi bine inainte de a mai fura idei de la Apple.
  Cu toate ca la Samsung ma astept sa fure din nou.
  Posibil ca urmatorul pas sa fie notebook-urile, copiate si astea la modul grobian.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*