Windows 8 – redesenat sa umple tot ecranul

Microsoft a prezentat astazi un demo pentru Windows 8. Denumirea e doar un codename si e posibil sa se schimbe. Probabil in “Tiles 8”, pentru ca baietii din Redmond renunta la ferestre complet, in favoarea UI-ului de pe Windows Phone.

Windows 8 e facut sa mearga si pe Laptop si pe tablete sau telefoane, zice Microsoft. Experienta pare interesanta pe un ecran mic de tableta care e folosit cu degetul, dar cind vine vorba de un desktop cu un ecran de 21″, care merge doar cu mouse si tastatura multitudinea de texte, culori si imagini iti da dureri de cap.

Stiu ca e doar un concept si ca si Vista parea frumos in demo-uri, asa ca ramane de vazut daca viitoarea versiune de Windows va schimba userilor perceptia despre sistemul de operare invechit.

Uita-te cu atentie in clipul de mai jos la momentul in care apare fereastra de Microsoft Office Excel. In momentul ala vezi taskbar-ul si butonul de Start, ca si la Windows 7. Sa insemne asta ca toata povestea cu interfata e doar un skin si ca Windows va fi la fel?

O alta chestie interesanta este ca Internet Explorer 10 va fi integrat in sistemul de operare. Asta inseamna ca Mozilla sau Google nu isi vor vedea browserul pe Windows 8 decit daca il schimba radical.

Microsoft spune ca noul sistem de operare va putea sa ruleze atit aplicatii noi, cit si versiuni vechi, existente deja. Nu stiu cum se vor impaca ele cu ideea de touch, dar mie asta imi spune ca Microsoft nu vrea sa renunte la legacy code si apps si implicit la tot ce inseamna defectiunile sau problemele din Windows XP, Vista si 7.

Microsoft pare sa renunte la imitarea Mac OS X in favoarea imitarii iPad: aplicatii full screen si pagini intregi pline de icoane miscatoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

7 Comments

  1. Mie mi s-a parut interesanta. Intradevar pentru calculatoarele cu mouse si tastatura nu ma prea incanta interfata dar mi se pare un inceput promitator. Sunt curios ce replica o sa aiba in perioada urmatoare si Apple, pentru ca sunt convins ca se lucra de mult la o schimbare radicala a sistemului Mac OS X.

  2. Parca-l si vad pe taica-miu cum o sa-si caute disperat fisierele care nu mai sunt … pe Desktop :))

  3. Eu nu inteleg ceva, de ce pe contul de Youtube al Microsoft, la filmul de prezentare a fost dat disable la comentarii. Le e frica de optiniile noastre? :)

  4. Eu nu inteleg ceva, de ce pe contul de Youtube al Microsoft, la filmul de prezentare a fost dat disable la comentarii. Le e frica de optiniile noastre? :)

    Opiniile noastre sunt ultimile care contează.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*