Pasul cel mare de la POP3 la IMAP

Folosesc o combinatie de POP3 si client de mail de aproape 8 ani. A fost mai intai go.ro, apoi hotmail (pt putin timp) urmat de gmail. Am incercat si yahoo, dar m-am intors la Gmail.

De partea clientilor de email am folosit Outlook Express, Microsoft Outlook 2003 si 2007, Windows Live Mail (parca asa se chema) si apoi Mac OS Mail.

Pina ieri, combinatia ideala era Mail si Gmail POP 3. Am facut insa pasul la IMAP. Pentru asta, insa, am fost nevoit sa fac niste pasi riscanti:

1. am sters toate mailurile de pe Gmail – peste 12.000 (da, 12 mii).

2. Am inceput sa mut mailbox-urile din Mail pe server. Operatiunea asta e inca in derulare pentru ca am aproape 20 mii de emailuri numai in “Sent Items”. Unele sunt chiar si din 2003.

Avantajele operatiunii sunt clare: emailurile vor fi mereu sincronizate intre Gmail, iPhone, Mail si iPad. In plus, benefieciez de super puterea de cautare a gmail.

Dezavantajele: timpul mare petrecut pentru mutare si faptul ca Gmail nu vede “nested labels” corespondente unor “nested folders”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

12 Comments

 1. Dap si eu am facut la fel. Ramane cel mai bun gmailul In plus am setat gmail sa aceseze automat toate celelalte adrese de e-mail .In felul acesta am intr-un cont totul !

 2. bun bun… si pe mine m-a bantuit gandul asta de mult timp… intrucat ca si tiena m mailurile din 1999 incoace. la fiecare noua instalare faceam backup… instalam si apoi toate mailurile noi treceau la loc in folderele lor. cu filtre off course. apoi am trecut la MAC si le-am mutat pe MAIL.
  e adevarat ca e enervant ca citesc mailuri pe ipad si cand ajung la bioru pe mac le vad ca necitite si trebuie din nou sa ma apuc sa le bifez ca citite. iphone mi le afis acorect fiind setat imap ca si ipad-ul.

  problema mea insa e legata de spatiul de pe server… am google apps setat pe siteulmeu.ro dar spatiul nu stiu daca e suficient sa imi ajunga mult timp. tu cum ai facut? ai cont pro? sau faci backup la toate mailurile de pana acum si o iei de la 0 cu noile mailuri?
  ca spuneai ca bagi mailurile vechi pe server? ai atata spatiu? si o intrebare: cum faci sa pui mailurile pe server?
  adica sa zicem ca am cont pro si vreau ca toate mailurile de caum de pe MAc sa mi le urce pe server… se poate face treaba asta cand setezi ca imap?
  sorry daca e stupida intrebarea dar nu am prea folsoit imap decat pe ipad si iphone. altfel nu prea am avut incerdere sa le tin doar pe server.
  ideal ar fii sa exista o setar ede imap incat sa sincronizeze mail cu ipad, iphone si serverul google apps dar sa faca si backup pe mac undeva intr-un folder la tot ce ai tu pe server. ceva de genul pop3…

 3. @Stefan Vlad: nu am nevoie de cont pro. emailurile mele nu depasesc cei 7GB de pe server, asa ca e de ajuns. Daca tu ai prea multe mailuri, iti recomand sa nu le pui decit pe cele care iti folosesc, nu orice raspuns de la oricine sau sa nu pui mailurile cu attachment-uri mari.

  Ca sa pui mailurile pe server, dupa ce setezi contul IMAP in Mail, creezi folderele in Mail si apoi muti totul acolo. O sa dureze ceva, dar la final le vei avea pe toate. Daca nu iti iese, da-mi un mail si iti dau ceva documentatie de citit.

 4. Eu foolosesc yahoo, pentru ca toti imi stiu adresa de yahoo, si in plus messengerul imi arata cand primesc un email nou. Gmail este mai complet, functioneaza mai bine.
  Client de mail Outlook si Eudora

 5. Salut. Cum pot importa setarile automate pe Iphone-ul meu? Adik din cpanel mi-am salvat “Auto-Configure Mac® Mail.app® for IMAP Access” dar nu stiu cum imi pot adauga contul ala de mail in iphone. Scuze, poate, de off topic. Merci

 6. Salut!

  Am si eu un iphone 5S si nu pot conecta contul de gmail la mailul clasic al telefonului. Este din cauza mailului, alt cont merge. Pe laptop merg fara probleme ambele conturi si sunt aceleasi setari (imap si pop sunt activate). Stii care este problema? Ma poti ajuta? Multumesc!

4 Trackbacks / Pingbacks

 1. Ramai activ pe Internet, fara a fi online | boio.ro
 2. Cite emailuri ai? | boio.ro
 3. 9 ani de Gmail | boio.ro
 4. Cine mai foloseste imprimanta? | boio.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*