OPPO lansează încărcătorul ultra-rapid de 125W, încărcătorul wireless AirVOOC de 65W și mini-încărcătorul SuperVOOC de 50W

OPPO a lansat noi tehnologii de încărcare. FOTO OPPO

OPPO a anunțat astăzi lansarea oficială a noilor sale tehnologii de încărcare:încărcătorul ultra-rapide 125W, dispozitivul pentru încărcare wireless AirVOOC de 65W, încărcătorul SuperVOOC mini portabil de 50W, precum și încărcătorul mini de 110W.

Tehnologia de încărcare rapidă de 125W marchează un nou progres tehnologic în ceea ce privește industria telefoniei mobile. Algoritmul avansat de criptare, precum și stabilizatorii de temperatură permit utilizarea sigură și eficientă a dispozitivelor de încărcare rapidă. Încărcătorul wireless AirVOOC de 65W permite o încărcare mai rapidă comparativ cu tehnologia de încărcare cu fir. De asemenea, încărcătorul mini SuperVOOC de 50W și încărcătorul de 110W, lansate în premieră, reprezintă inovațiile unice ale tehnologiei de încărcare VOOC a OPPO.

“Dezvoltarea accelerată a tehnologiei 5G la nivel global și diversificarea din ce în ce mai mare a aplicațiilor cu un consum ridicat de energie, cum ar fi aplicațiile de gaming sau cele de redare video, reprezintă noi provocări în ceea ce privește durata de viață a bateriei telefoanelor mobile și experiența de încărcare a acestora. OPPO este un lider al dezvoltării tehnologiei de încărcare rapidă încă de la lansarea încărcătorului VOOC din anul 2014. În prezent, ne-am propus să continuăm consolidarea expertizei și a avantajelor obținute în domeniul tehnologiilor de încărcare rapidă de mare putere, wireless și ultra-small, astfel încât să le oferim utilizatorilor o experiență de încărcare ultra-rapidă, sigură, eficientăși convenabilă.” a declarat Jeff Zhang, Chief Charging Technology Scientist în cadrul OPPO.

Tehnologia de încărcare de 125W: încărcare rapidă în era 5G

Tehnologia de încărcare rapidă de 125W a OPPO se bazează pe încărcare directă, capabilă să încarce o baterie de 4000mAh până la 41% în doar 5 minute și să o încarce complet la cea mai rapidă viteză, și anume în 20 de minute. Totodată, tehnologia este compatibilă cu protocoalele de încărcare rapidă anterioare SuperVOOC și VOOC și acceptă, de asemenea, protocoalele de masă, inclusiv 65W PD și 125W PPS. În prezent, aceasta reprezintă cea mai avansată tehnologie de încărcare rapidă din industrie.

Pornind de la design-ul tehnic al SuperVOOC, tehnologia de încărcare de 125W a fost supusă unei actualizări complete a arhitecturii hardware. Aceasta poate suporta o schemă de încărcare de până la 20V 6.25A, în timp ce proprietățile de densitate a puterii au fost semnificativ îmbunătățite pentru a reduce eficient timpul de încărcare, fără a crește însă dimensiunea încărcătorului. Bateria dispune de două celule 6C cu o rată a bateriei și structuri multiple de ultimă generație, tehnologie de tip charge pump și MCU integrat  pentru a îmbunătăți eficiența încărcării.

În plus, tehnologia din spatele încărcătorului de 125W a îmbunătățit caracteristicile de siguranță prin adăugarea a 10 senzori de temperatură adiționali care monitorizează statusul încărcării și asigură siguranță maximă în timpul încărcării. Mai mult, platforma utilizează măsuri de protecție împotriva supratensiunilor, cablu Type-C to Type-C, precum și un algoritm de criptare cu rezistență înaltă de până la 128 biți pentru a spori siguranța.

Încărcătorul wireless AirVOOC de 65W: lider în dezvoltarea tehnologiei de încărcare wireless

Utilizatorii își doresc să fie lipsiți de inconveniențele cablurilor și să își poată încărca dispozitivele cât mai repede posibil. Răspunsul la aceste probleme este tehnologia de încărcare rapidă superioară wireless AirVOOC de 65W, care integrează o tehnologie proprietară de tip charge pump și un design paralel al celor două bobine pentru a crește eficiența încărcării wireless.

Tehnologia de încărcare rapidă wireless AirVOOC de 65W poate încărca complet o baterie de 4000mAh în doar 30 minute. Reducerea interferențelor în frecvență permite astfel o aplicare cât mai largă a încărcării wireless. Tehnologia este dotată cu de cinci ori mai multe măsuri de siguranță comparativ cu tehnologia FOD (Foreign Object Detection). De asemenea, este compatibilă cu standardul Qi, oferind utilizatorilor o experiență de încărcare wireless super-rapidă

În plus, OPPO a prezentat o tehnologie de încărcare conceptuală wireless pentru încărcătorul wireless AirVOOC de 65W. Aceasta dispune de o sticlă perfect sculptată, realizată cu ajutorul unei tehnologii rapide de prototipare fără tipar, fiind astfel prima aplicare a acestui tip de tehnologie din industria produselor electronice de consum.

Partea inferioară a încărcătorului este echipată cu un cooler semiconductor pentru a regla temperatura, asigurându-se astfel că smartphone-ul nu s-a încins pe durata încărcării. Astfel, temperatura din spatele telefonului este cu 2℃ mai mică decât în cazul utilizării unui ventilator de disipare a căldurii. Design-ul unic face ca încărcarea telefonului mobil să fie mai convenabilă, având capacitate de încărcare de mare putere.

Caracteristicile unice ale tehnologiei de încărcare rapidă AirVOOC 65W oferă o experiență de încărcare unică și fără precedent, putând deveni astfel prima opțiune de încărcare a utilizatorilor în era 5G.

Seria de încărcătoare ultra-small de mare putere: dimensiuni mini și ușor de transportat

De asemenea, OPPO a lansat astăzi cel mai mic și subțire încărcător din lume, mini SuperVOOC de 50W, și încărcătorul mini de 110W, care dispune de o arhitectură duală unică.

Încărcătorul OPPO mini SuperVOOC de 50W a fost realizat la o dimensiune similară unui portcard, peretele acestuia având o grosime de doar 1,05 cm. Datorită design-ului, utilizatorii îl pot plasa cu ușurință în buzunar, ceea ce îl face extrem de convenabil în timpul plimbărilor sau călătoriilor. De asemenea, încărcătorul mini SuperVOOC de 50W este compatibil cu protocoalele VOOC, suportă protocoale de masă precum 27W PD și 50W PPS și poate încărcă o varietate de dispozitive, inclusiv telefoane mobile și laptopuri.

Inginerii OPPO au conceput un design revoluționar al încărcătorului mini SuperVOOC de 50W, reducând dimensiunile componentelor care ocupau cel mai mult spațiu prin utilizarea unui nou design topologic. Acest lucru permite o conversie mult mai eficientă a energiei prin eliminarea condensatorului electrolitic convențional, precum și prin introducerea unui sistem similar celor utilizate în domeniul aviației și tehnologiei de alimentare cu comutare de înaltă frecvență GaN, ce permit miniaturizarea încărcătoarelor de mare putere.

Bazată pe încărcătorul mini SuperVOOC de 50W, tehnologia de încărcare rapidă mini OPPO de 110W sfidează limitele de dimensiune și eficiență atunci când vine vorba de adaptoare de mare putere. Pe lângă folosirea arhitecturii duale inovatoare ce permite realizarea conversiei puterii eficiente și controlul temperaturii, încărcătorul mini de 110W este realizat pe baza îmbinării de structuri laminate și compacte, care minimizează dimensiunea acestuia, la doar 35.76 cm3 – asemănător cu dimensiunea unui încărcător normal de 18W.

În era conectivității inteligente, seria de încărcătoare ultra-small OPPO permite încărcarea rapidă oriunde și oricând. Conceptul de Charge-and-go este acum realitate, un singur încărcător fiind compatibil cu multiple dispozitive.

Începând cu luna iunie a acestui an, OPPO a aplicat pentru peste 2800 de brevete la nivel global pe segmentul tehnologiei de încărcare. Cele peste 30 de modele de smartphone-uri OPPO care dispun de tehnologia de încărcare VOOC au oferit o experiență de încărcare ultra-rapidă pentru mai mult de 157 de milioane de utilizatori la nivel global. Odată cu creșterea cererii pentru încărcătoare mobile în era conectivității inteligente, OPPO continuă să îmbunătățească platformele de încărcare VOOC și să dezvolte tehnologiile lider în industrie, care să ofere experiențe de încărcare adecvate diferitelor scenarii de utilizare pentru utilizatorii din întreaga lume.

Despre OPPO

OPPO este unul din liderii mondiali în domeniul dispozitivelor inteligente smart. Încă de la lansarea primului telefon „Smiley Face”, în 2008, OPPO și-a urmărit obiectivul de a crea produse care să integreze o sinergie perfectă între elementele de estetică și tehnologie inovatoare. Astăzi, OPPO oferă clienților un portofoliu larg de dispozitive inteligente, în frunte cu seriile Find și R, sistemul de operare ColorOS precum și serviciile de rețea cum ar fi OPPO Cloud și OPPO+. OPPO este prezent în peste 40 de țări și regiuni, având 6 institute de cercetare, 4 centre R&D la nivel global și un centru internațional de design la Londra. OPPO are peste 40.000 de angajați care își propun crearea unei vieți mai bune pentru utilizatorii din întreaga lume.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*